Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων στο Λιμενικό προϋπόθεση για να ανταποκριθεί στην αποστολή του

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον λιμενάρχη, Γ. Καρατζιούνη
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον λιμενάρχη, Γ. Καρατζιούνη
Πρώτος σταθμός της περιοδείας, χτες το πρωί, το Λιμενικό στην Κάλυμνο, όπου συναντήθηκε με τον λιμενάρχη, Γ. Καρατζιούνη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του, αλλά και την εμψύχωση που παρέχει το ΚΚΕ στο Σώμα και προσέφερε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καλυμνιώτικα σφουγγάρια.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του επισήμανε: «Είναι δική μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ στα ακριτικά μας νησιά, ειδικά στην Κάλυμνο και οπωσδήποτε στο Λιμενικό Σώμα. Μάλιστα, ξεκινάμε την επίσκεψη με τη συνάντηση μαζί σας και είναι σημαντικό ότι σήμερα είναι η μέρα γιορτής για το Λιμενικό Σώμα.

Και φυσικά πρέπει να πούμε, γιατί πολλές φορές ο ελληνικός λαός σε ορισμένα ζητήματα δεν είναι σωστά ενημερωμένος, ότι είναι ένα Σώμα που δίνει πάρα πολλά για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της πατρίδας. Το έργο του είναι η διαφύλαξη των συνόρων και της ασφάλειας της θάλασσας, της διάσωσης και της προστασίας του φυσικού πλούτου, μαζί με την πάταξη της εγκληματικότητας. Και από αυτήν τη σκοπιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα. Είναι παιδιά του ελληνικού λαού, οι οικογένειές τους είναι εργαζόμενοι, υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες. Πρέπει να επιλυθούν.

Η παρουσία μας εδώ έχει κι αυτόν το σκοπό, να ενημερωθούμε για τα ζητήματα αυτά και πώς θα βοηθήσουμε, ώστε οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Αυτά τα ζητήματα θέλουμε να κουβεντιάζουμε, γιατί είναι και οικονομικά. Θυσίες - θυσίες, αλλά 9 χρόνια κρίσης, με τέτοια πολιτική, ο λαός και η αντοχή των συμπατριωτών μας έχει φτάσει στο "αμήν". Επίσης, επειδή και στα σύνορα εδώ οι "φίλοι μας" - στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ - Τούρκοι αναπτύσσουν μια μεγάλη επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα, ανησυχούμε. Δεν είναι δυνατόν - υποτίθεται στο ΝΑΤΟ και οι 2 χώρες - να αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα ή να γίνονται συνεχώς παραβιάσεις, μέχρι και άκρως επιθετικές, στρατιωτικού τύπου ενέργειες ενάντια στην Ελλάδα και στο λαό. Ολα αυτά τα ζητήματα ως σύνολο θεωρούμε ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και ο λαός ενωμένος, είτε υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα είτε στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις είτε είναι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα συνδικάτα και στους συλλόγους τους. Πρέπει ως ένας άνθρωπος να τα αντιπαλέψουμε, με ενιαία δράση και ενιαία κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ