Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται διεκδίκηση για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα στα νησιά

Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού
Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού
Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο λιμεναρχείο, ο Δ. Κουτσούμπας πήγε περπατώντας στο δημαρχείο του νησιού, χαιρετώντας και συνομιλώντας με κατοίκους του νησιού στο δρόμο, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Καλύμνου, Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα του νησιού, με κυρίαρχο εκείνο της ανεργίας, που αναγκάζει πολλούς Καλύμνιους να μεταναστεύουν, καθώς και τον ακτοπλοϊκό και αεροπορικό αποκλεισμό του νησιού. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι στο Αγαθονήσι το πλοίο είχε να προσεγγίσει 40 μέρες. Επίσης, υπογράμμισε τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, οι οποίες μέχρι τώρα καλύπτονται από τις δωρεές των ξενιτεμένων Καλύμνιων, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα μικρό κάδρο με ένα χάλκινο αγαλματίδιο που αναπαριστά έναν δύτη με τη νόσο των δυτών.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Είναι δική μας χαρά που βρισκόμαστε στο νησί των σφουγγαράδων, που είναι διεθνώς γνωστό, ένα νησί πανέμορφο που οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλήματα, όπως της ανεργίας, που οδηγεί στη μετανάστευση, τα 9 χρόνια της κρίσης έχουν πλήξει τα λαϊκά εισοδήματα, είναι τα ζητήματα των περικοπών σε Υγεία, Παιδεία κ.λπ. Ταυτόχρονα, προβλήματα, όπως προσφυγικές ροές, τα θύματα των πολέμων που προκαλούν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να την πληρώνει και ο ελληνικός λαός, οι κάτοικοι των νησιών, και οι ίδιοι να πνίγονται στη θάλασσα.

Η Κάλυμνος είναι ένα νησί δίπλα στην Τουρκία, με κλιμακούμενη ένταση και επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα. Από αυτήν τη σκοπιά πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία η επίσκεψή μας εδώ, για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και όπου χρειαστεί και στους δρόμους του αγώνα με προτάσεις νόμων, αναφορές, πίεση και στην κεντρική εξουσία γιατί και οι δήμοι, παρότι τους έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες, δεν έχουν τα χρήματα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Χρειάζεται πίεση, διεκδίκηση, ισχυρή αντιπολίτευση, όπως είναι το ΚΚΕ, που την κάνει με καθαρότητα, συνέπεια, συνέχεια, ώστε να επιλύονται λαϊκά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ