Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο επεισόδιο από τα φασιστοειδή στη Βουλή

Νέο επεισόδιο στη Βουλή προκάλεσαν χτες τα κουτσαβάκια της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με πρωταγωνιστή αυτήν τη φορά τον υπόδικο κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Γ. Λαγό. Το φασιστοειδές, μιλώντας στην Ολομέλεια, στη διάρκεια συζήτησης για νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, αφού επιδόθηκε σε ένα από τα γνωστά εθνικιστικά παραληρήματα του σιναφιού του, στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον βουλευτών, αναγκάζοντας τον προεδρεύοντα να καλέσει τη φρουρά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, από το βήμα της Ολομέλειας τόνισε: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια του εκπροσώπου της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγού, πριν από λίγο. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τη μεριά του εργατικού, λαϊκού κινήματος για να απομονώσει την εγκληματική αυτή οργάνωση και ως ΚΚΕ απαιτούμε την επιτάχυνση της διαδικασίας της δίκης, μέσα από την οποία να προχωρήσει η καταδίκη των εγκλημάτων της, αλλά και της εγκληματικής δράσης αυτής της οργάνωσης».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, χαρακτήρισε την ενέργεια του χρυσαυγίτη βουλευτή ως «κλιμάκωση της στάσης της ΧΑ απέναντι στο λαό». Πρόσθεσε ότι «είναι μια εγκληματική οργάνωση και πρέπει να τελειώσει η δίκη και να καταδικαστούν, γιατί είναι εγκληματίες με πολλές τέτοιες πράξεις τις οποίες έχουν κάνει στο παρελθόν και δεν μπορεί να υπάρχει κανείς συμψηφισμός ή καμία ανοχή απέναντί της. Πρέπει ο λαός να την απομονώσει».

Την παραπομπή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την επιβολή της ποινής της αποβολής από το κοινοβούλιο για όσο διάστημα προβλέπεται σε συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, κάνοντας λόγο για «στρατηγική έντασης από την πλευρά της Χρυσής Αυγής» που «πρέπει να καταγγελθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ