Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με παράκτιους αλιείς και σπογγαλιείς

Το απόγευμα ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με παράκτιους αλιείς και σπογγαλιείς στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους και τα αιτήματα του κλάδου τους, ζητώντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στη διεκδίκηση λύσεων.

Το λόγο στη συνάντηση έλαβαν ο Μ. Κουλιάς, πρόεδρος των παράκτιων αλιέων, ο Π. Γεωργαντής, πρόεδρος των δυτών, ο Κ. Σαρούκος, πρόεδρος της μέσης αλιείας, και ο Ιερ. Ταβλάριος, ιχθυολόγος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εθεσαν ζητήματα όπως η προκλητικότητα της Τουρκίας, που επηρεάζει την ασφάλειά τους και κατά συνέπεια το μεροκάματό τους, η υπεραλίευση από στόλους άλλων κρατών, όπως π.χ. της Ιταλίας, της Τουρκίας κ.ά., που επιδρά στη συρρίκνωση των αλιευτικών αποθεμάτων, το πέρασμα των σχετικών με την αλιεία υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα την υποβάθμισή τους και το επιπλέον κόστος. Οι σπογγαλιείς τόνισαν επίσης το μεγάλο πρόβλημα με την αρρώστια των σφουγγαριών, το αίτημα να τους επιτραπεί να αλιεύουν σε περιοχές όπως οι Βόρειες Σποράδες, τα μεγάλα χρέη που καθιστούν απαγορευτική την ανανέωση των σκαφών τους κ.ά.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, δεσμευόμενος πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για την ικανοποίησή τους στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στους δρόμους του αγώνα, και πως θα είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους για οτιδήποτε χρειαστούν. Σημείωσε πάντως ότι η ΕΕ έχει προδιαγράψει το τέλος της μικρής και μεσαίας αλιείας και τη συγκέντρωση και αυτού του κλάδου σε λίγους, που επιβουλεύονται και αυτό το κομμάτι πλούτου της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ