Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΚΡΟΝ - ΜΕΡΚΕΛ
«Σχέδιο για την Ευρωζώνη» έως τον Ιούνη

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ και Μακρόν

Copyright 2018 The Associated

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ και Μακρόν
Στα σχέδια για την εξέλιξη της Ευρωζώνης και της ΕΕ με στόχο την παραπέρα σύγκλιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή.

Για την Ευρωζώνη «ο στόχος είναι να έρθουν οι οικονομίες μας σε καλύτερη σύγκλιση, να αποφύγουμε κρίσεις και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί», σημείωσε ο Εμ. Μακρόν και έθεσε ως προτεραιότητα να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες που προβλέπονται για την Τραπεζική Ενωση μέχρι τον Ιούνη. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες βδομάδες θα βρεθεί στο Βερολίνο για μια ακόμη συζήτηση με την καγκελάριο, ενώ τους επόμενους μήνες θα συνταχθεί ένας κοινός «οδικός χάρτης» για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Η Αγκ. Μέρκελ επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει «η δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς» για την Ευρωζώνη, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της ΕΕ. «Θεωρούμε ότι οι φορολογικές βάσεις μας δεν επαρκούν πλέον για τον κόσμο της ψηφιοποίησης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την «αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε πρόσθετα μέτρα». Η Γερμανία και η Γαλλία «έχουν ήδη αναπτύξει ορισμένες διαρθρωτικές ιδέες, ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ανασυγκροτείται σε νέο θεσμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ