Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές του σεισμού, ιδιαίτερα στα σχολικά κτίρια

Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο της Κω
Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο της Κω
Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Κω Γ. Κυρίτση, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, με κυρίαρχα εκείνα που αφορούν τη σύνδεσή του, ακτοπλοϊκή και αεροπορική, με την ηπειρωτική Ελλάδα, τις ελλείψεις σε υποδομές, που επιδεινώθηκαν μετά το σεισμό του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος προσέφερε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ένα λεύκωμα με τίτλο «Η Κως από την κατοχή στην ενσωμάτωση», που περιγράφει την πορεία του νησιού από το 1912, όταν το κατέκτησαν οι Ιταλοί, μέχρι την απελευθέρωσή του το 1948. Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σημεία που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό, όπως στο λιμάνι και αλλού.

Πολλά τα άλυτα προβλήματα της Κω

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, ο Δ. Κουτσούμπας δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, με παρεμβάσεις στη Βουλή, την Ευρωβουλή, οργανώνοντας τη διεκδίκηση ώστε τα προβλήματα που απασχολούν το λαό του νησιού, και έχουν δημιουργηθεί με βασική ευθύνη των κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης, να βρουν τη λύση τους.

Σημείωσε πως «προτεραιότητα έχουν τα ζητήματα της αποκατάστασης των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς, ιδιαίτερα στα σχολικά κτίρια, γιατί προέχει η μόρφωση των παιδιών μας. Αλλά και άλλα έργα, όπως η αποκατάσταση του λιμανιού, οι αποζημιώσεις, που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Επίσης μια σειρά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους του νησιού, όπως είναι το νοσοκομείο, η εύρυθμη λειτουργία του, η στελέχωσή του με νέες ειδικότητες γιατρών που λείπουν, οι υποδομές του. Γιατί, όπως ξέρουμε, και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Περίθαλψης, υπάρχει υποχρηματοδότηση.

Θα αναδείξουμε ως ΚΚΕ, επίσης, τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης των δήμων. Στους δήμους δίνονται αρμοδιότητες με τον "Καλλικράτη" και με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, όπως και στο δήμο της Κω, ενώ δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση, η αναγκαία εκταμίευση κονδυλίων, έτσι ώστε να επιλύονται τα προβλήματα σε όφελος των κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι δήμοι - κακώς - να παίρνουν μέτρα με ανταποδοτικά τέλη και έτσι ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη, σε μια περίοδο μάλιστα που για 9 χρόνια συνεχίζεται η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Ο εργαζόμενος έχει πληρώσει διπλά και τριπλά, και σε φόρους και σε μια σειρά τέτοια ζητήματα.

Θίξαμε επίσης το ζήτημα της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που θα πλήξει και εδώ τους κατοίκους του νησιού. Θα έχουμε αύξηση του κόστους ζωής, της ακρίβειας, θα πληγούν γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, είτε είναι εργάτες, υπάλληλοι, είτε είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, κυρίως μικροί επιχειρηματίες, είτε είναι εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή.

Φυσικά υπάρχουν και τα μεγάλα προβλήματα των λεγόμενων εθνικών θεμάτων, της επιθετικότητας της Τουρκίας. Εκφράσαμε στον δήμαρχο τις απόψεις μας, τις ανησυχίες μας για την κλιμακούμενη προκλητικότητα της γειτονικής χώρας και βέβαια τη θέλησή μας, την αναγκαιότητα, οι λαοί να ζουν ειρηνικά, να συνεργάζονται, να υπάρχει φιλία και αλληλεγγύη και όχι να εμπλέκονται σε πολέμους, σε άλλα θερμά - όπως ονομάζονται - επεισόδια τα οποία δεν αποκλείεται να έχουμε στο μέλλον. Απ' αυτήν τη σκοπιά, το ΚΚΕ, μαζί με όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά, τα κοινωνικά, των νησιών, της Κω, της Καλύμνου, θα τα αναδείξουμε και στη Βουλή, στην Αθήνα, σε όλη τη χώρα».

Πάντα πλάι μας το ΚΚΕ

Από την πλευρά του ο Γ. Κυρίτσης χαρακτήρισε τιμή για την Κω την πρώτη επίσκεψη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον ευχαρίστησε για την επιλογή του να επισκεφτεί τα νησιά για να διαπιστώσει πώς παλεύουν και επιβιώνουν στην ακριτική γη οι νησιώτες. Πρόσθεσε ακόμα:

«Την αγωνία που έχει το ΚΚΕ για την περιοχή, την ίδια έχουμε κι εμείς και την κατέθεσα στη συζήτηση. Η ειρήνη και η ευημερία των λαών της περιοχής είναι το ζητούμενο για όλους μας και σ' αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Κατέθεσα ένα υπόμνημα στον Γραμματέα που περιλαμβάνει τα προβλήματα που έχουμε στη μετασεισμική Κω με την αποκατάσταση των υποδομών στα λιμάνια, στα σχολεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως επίσης και την αγωνία μας για την παραπέρα ανάπτυξη του νησιού και τη στελέχωση υποδομών όπως οι δομές Υγείας.

Στο ΚΚΕ βρήκαμε έναν συνομιλητή που μας ακούει πάντα, το είπα χωρίς να υπάρχει υστεροβουλία, είναι το μοναδικό κόμμα που όποτε ζητήσαμε μας άκουσε και μας ακούει, και στο Μεταναστευτικό, και στην περίπτωση του σεισμού, και στα άλλα αιτήματά μας. Αυτό δείχνει τη διάθεσή του να είναι κοντά στους πολίτες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βάλαμε και μια σειρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-03-27 00:00:00.0)
Επικοινωνία του πρωθυπουργού με δήμαρχο και περιφερειάρχη (2017-07-22 00:00:00.0)
Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Κω με νεκρούς και τραυματίες (2017-07-22 00:00:00.0)
Ουσιαστικά μέτρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (2015-08-25 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τους μετανάστες στην Κω (2015-07-30 00:00:00.0)
Να θωρακιστεί αντισεισμικά το νησί (2003-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ