Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- «Τρομοκρατική» χαρακτήρισε η κυβέρνηση της Γαλλίας την επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε την Παρασκευή στη νότια επαρχία Καρκασόν, σε σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα το θάνατο συνολικά τεσσάρων ανθρώπων τους οποίους κρατούσε ομήρους. Ως δράστης της επίθεσης φέρεται ένας 25χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής, τον οποίο παρακολουθούσαν οι αρχές και που δήλωνε στρατιώτης του «Ισλαμικού Κράτους». Ενας από τους νεκρούς είναι και ο αστυνομικός Αρνό Μπελτρόμ, που αντικατέστησε έναν όμηρο. Ο δράστης στη συνέχεια σκοτώθηκε από την αστυνομία.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ζήτησε «συγγνώμη» επειδή «πρόδωσε την εμπιστοσύνη» των χρηστών, με ολοσέλιδες διαφημίσεις σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, όπως στις βρετανικές «Observer», «Sunday Times» και «Guardian» και στις αμερικανικές «New York Times», «Washington Post» και «Wall Street Journal». Αφορμή οι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι η βρετανική εταιρεία «Cambridge Analytica» εκμεταλλεύτηκε προσωπικά δεδομένα πάνω από 50 εκατ. χρηστών που πήρε από το Facebook.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ο Ρουμάνος πρώην Πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου συμμετείχε προχτές σε μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, με αίτημα την ένωση των δύο χωρών. Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 21 πρόσωπα που ήθελαν να διαταράξουν τη συγκέντρωση και κατάσχεσε αντιασφυξιογόνες μάσκες και μαχαίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ