Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απομονωθούν οι θρασύδειλοι φασίστες σε κάθε γειτονιά

Το δημοτικό μνημείο στο Γηροκομείο της Πάτρας, που έχει στηθεί στη μνήμη των ηρώων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν εκεί με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου την περίοδο 1946 - 1949, έβαλαν στο στόχαστρο φασιστοειδή, λερώνοντάς το με τα αισχρά σύμβολά τους.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη βεβήλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων:

«Ενοχλεί το μνημείο του Γηροκομείου, καθώς θυμίζει στους φασίστες και στο σύστημά τους, τον καπιταλισμό, πως το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής, σε κάθε πόλη και χωριό, ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στη νύχτα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Γνωρίζουν ότι οι εκτελεσμένοι αυτοί γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Είμαστε σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί άμεσα το μνημείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα να δώσουν απάντηση στους φασίστες, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να τους απομονώσουν. Να αγωνιστούν ώστε να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, με την αποφασιστική απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ