Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ - ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Κατηγορούν το Κατάρ για παραβίαση εναέριου χώρου

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.--

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν κατηγόρησαν χτες το Κατάρ πως μαχητικά του αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο τους, πετώντας κοντά σε αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι καταγγελίες των δύο χωρών δημιουργούν πρόσθετη ένταση στις ήδη τεταμένες εδώ και εννιά μήνες σχέσεις πλούσιων μοναρχιών του Κόλπου με το Κατάρ, με φόντο την όξυνση λυσσαλέων ανταγωνισμών σε γεωπολιτικό επίπεδο αλλά και μεταξύ μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Κρεμλίνο ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, στο πλαίσιο ετήσιας διμερούς συνόδου που έχουν καθιερώσει οι δύο χώρες από το 2016.

Σε λιτή ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν «διμερή, διεθνή και περιφερειακά ζητήματα», όπως επίσης την αύξηση της ρωσοκαταριανής συνεργασίας στους τομείς του Εμπορίου και της αντιμετώπισης «ανθρωπιστικών ζητημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ