Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Σε στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Κεντρικά αιτήματα είναι: Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες. Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας εστιάζει στις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία, σημειώνοντας: Την επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για το 2018, που είναι μειωμένη κατά 638 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017. Τον αριθμό των μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία, ο οποίος μειώθηκε κατά 1.619 εργαζόμενους την τριετία 2015 - 2017.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα δεν αποτελούν λαθεμένες επιλογές της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, ούτε "λάθος συνταγές" με τις οποίες επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το "αναπτυξιακό πρόβλημα"», αλλά «έχουν στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των καπιταλιστών». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση από την ΟΕΝΓΕ

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου έχει προκηρύξει για την Παρασκευή 30 Μάρτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και καλεί στη 1.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αιτήματα αιχμής της συγκέντρωσης είναι να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας δεν θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. «Την Παρασκευή ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους και τους καθηγητές που παλεύουν και αυτοί για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ