Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΠΕ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παρέμβαση για το πάρκο της Μασσαλίας έξω από τη Νομική

Στην κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο του πεζόδρομου της οδού Μασσαλίας, έξω από τη Νομική Σχολή, αναφέρεται το Τομεακό Συμβούλιο ΝΟΠΕ της ΚΝΕ, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για ανοχή και συμβιβασμό με την κατάσταση που βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά στη σχολή μας: Εμποροι ναρκωτικών σουλατσάρουν ανεμπόδιστα, τοξικοεξαρτημένοι "σβήνουν" μέρα με τη μέρα από τη χρήση μπροστά στα μάτια μας, και όλα αυτά κάτω από τη μύτη όλων ανεξαιρέτως των αρμόδιων φορέων».

Το ΤΣ της ΚΝΕ απαιτεί κυβέρνηση, δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής και κάθε αρμόδιος φορέας του κράτους να πάρουν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του πεζόδρομου της Μασσαλίας, την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών που γίνεται στο πάρκο και την ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και επανένταξης, αλλά και ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού φύλαξης της σχολής, χωρίς security και εργολαβίες, με ευθύνη του κράτους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση, ο δήμος Αθηναίων αλλά και η Κοσμητεία της σχολής μας κυριολεκτικά είναι άφαντοι μπροστά σ' αυτό το πρόβλημα. Αρκούνται στο να εκφράζουν τον προβληματισμό τους, να υπόσχονται άμεσα μέτρα, τα οποία κανείς δεν βλέπει. Βέβαια, τα μέτρα τα οποία συζητούν όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του, αλλά συνηγορούν στο να γιγαντωθεί, αφού προτείνουν δημιουργία δομών για ελεγχόμενη χρήση. Να συντηρείται δηλαδή η εξάρτηση, και μάλιστα υπό ιατρική επίβλεψη, άρα νόμιμα.

Οχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν λοιπόν το πρόβλημα, αλλά το αξιοποιούν για να εντείνουν περαιτέρω την αστυνόμευση στην περιοχή, κάτι που όπως η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει δεν δίνει λύση στο πρόβλημα», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Το ΤΣ της ΚΝΕ αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών πρόληψης, στην καλλιέργεια της ανοχής στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση άλλων δυνάμεων στη σχολή, τονίζει: «Οι λογικές που ακούγονται από τις πλειοψηφικές δυνάμεις στα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών μας, περί "εξαφάνισης" του προβλήματος από το χώρο μας και "τα άλλα ας τα λύσουν άλλοι", είναι απαράδεκτες. Το πρόβλημα είναι τόσο οξυμένο που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να ευχόμαστε να φύγει από τη γειτονιά μας, χρειάζεται όλοι μαζί να δώσουμε μάχες για να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Η "ευαισθησία" για την εγκληματικότητα, που εκφράζουν αυτές οι δυνάμεις, είναι ένα καλό πρόσχημα για να δοθεί το ελεύθερο για την αστυνόμευση πλέον και μέσα στις σχολές, για την κατάργηση του ασύλου. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις μέσα στις σχολές του ΝΟΠΕ είναι αυτοί που μάχονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της φοιτητικής μέριμνας και των ιδιωτικών επιχορηγήσεων των σχολών, για να γίνουν τα πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες. Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. (...)

Το θέμα είναι να παλέψουμε ενάντια στη ρίζα του προβλήματος. Είναι αναγκαία η δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, καθώς και η δημιουργία ειδικευμένου στις υποθέσεις ναρκωτικών σώματος δικαστών. Να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στους εμπόρους, και για τους τοξικοεξαρτημένους να υπάρχει μόνο η "ποινή" της απεξάρτησης», σημειώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ