Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Εκατοντάδες εργάτες ψήφισαν για την ισχυροποίησή του

Στις 13/3 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία και το ΕΚΑ.

Για το ΔΣ ψήφισαν 1.094 εργαζόμενοι, με 18 άκυρα/λευκά. Η ΔΑΣ πήρε 1.076 ψήφους και κατέλαβε 15 έδρες. Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου ψήφισαν 1.094 (άκυρα/λευκά 16). Η ΔΑΣ πήρε 1.078 ψήφους και έβγαλε 22 αντιπροσώπους. Για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ ψήφισαν 1.021 (άκυρα/λευκά 15). Η ΔΑΣ πήρε 1.006 ψήφους και έβγαλε 14 αντιπροσώπους.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου στην ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τους συναδέλφους που και με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη συμφωνία τους και τη στήριξή τους στην ταξική γραμμή του Συνδικάτου (...) Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών έδειξαν ότι παρότι έγιναν σε συνθήκες όπου ο κλάδος αντιμετώπισε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση καθώς και την αύξηση των "ευέλικτων" μορφών εργασίας (της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας κ.ά.), υπάρχει ένα μεγάλο μέρος εργατών που αναγνωρίζει την ανάγκη ισχυροποίησης του Συνδικάτου (...) Σε αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι χάσανε τη δουλειά τους ή άλλαξαν κλάδο, το σωματείο άντεξε και κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να ανανεωθεί με πολλές νέες εγγραφές μελών. Η ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για μία ακόμα φορά στο τιμόνι του Συνδικάτου επιβεβαιώνει ότι η αταλάντευτη και επίμονη δράση των ταξικών δυνάμεων συναντά την αναγνώριση όλου του κλάδου (...) Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εμπιστευτούν το Συνδικάτο τους, το Συνδικάτο που παλεύει καθημερινά για το δίκιο των εργαζομένων του κλάδου και δεν γίνεται εργαλείο στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ