Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση σήμερα

Σε νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου προχωρούν σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε προσυγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών. Κινητοποίηση οργανώνεται σήμερα την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσμα να δυναμώσει τώρα η πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Εδώ και τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους», τονίζεται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ μπροστά στη σημερινή συγκέντρωση.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ επιπλέον τρίωρες έχουν κηρύξει ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χτες στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία, μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν χτες οι εκπαιδευτικοί του Εβρου, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μέσα από τη ΓΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) «Γεώργιος Βιζυηνός». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, η Α' ΕΛΜΕ Εβρου και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ανακοινώθηκε και η συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ