Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Εκθεση αρχειακού υλικού και έργων τέχνης στην έδρα της ΚΕ

Ο Φ. Παρρής ξεναγεί τους δημοσιογράφους στην προθήκη, όπου εκτίθενται έργα τέχνης που φιλοτεχνήθηκαν στις φυλακές και στις εξορίες
Ο Φ. Παρρής ξεναγεί τους δημοσιογράφους στην προθήκη, όπου εκτίθενται έργα τέχνης που φιλοτεχνήθηκαν στις φυλακές και στις εξορίες
Μια ξεχωριστή έκθεση ντοκουμέντων, ιστορικών τεκμηρίων και έργων τέχνης από το Αρχείο του Κόμματος «στολίζει» την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και ηρωικής δράσης του ΚΚΕ και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Χτες πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε δημοσιογράφους, φωτογράφους και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από τον Φάνη Παρρή, στέλεχος του Κόμματος και επικεφαλής της ομάδας που έστησε την έκθεση. Παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο τέλος της παρουσίασης, το Κόμμα δώρισε στους εργαζόμενους των ΜΜΕ ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό: Εναν φάκελο - παραπέμπει σε αλληλογραφία πολιτικού κρατουμένου, με χαρακτηριστική την υπογραφή «ΗΛΕΓΧΘΗ» - που περιέχει κάρτες με εικαστικά έργα (ζωγραφική, σκίτσα, γελοιογραφίες, παρτιτούρες, προγράμματα παραστάσεων, μακέτες σκηνικών κ.ά.), τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από κομμουνιστές στις εξορίες και στις φυλακές. Το αναμνηστικό διατίθεται από τις ΚΟ του ΚΚΕ και από τη «Σύγχρονη Εποχή».

Στο φουαγιέ μπροστά από την Αίθουσα Συνεδρίων παρουσιάζονται έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη δράση του ΚΚΕ, έργα κομμουνιστών εικαστικών δημιουργών, καθώς και έργα αγωνιστών που δημιουργήθηκαν σε φυλακές και εξορίες. Στο φουαγιέ της κεντρικής εισόδου του κτιρίου εκτίθενται ντοκουμέντα από τη νόμιμη, αλλά και την παράνομη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο της έκθεσης θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ