Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«PRAKTIKER»
Με διαφημιστικό φυλλάδιο συκοφαντεί την απεργία

Με επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα διαφημίζει η επιχείρηση «Praktiker» τα ποδήλατα που εμπορεύεται.

«Με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας, «εξηγώντας» πως με την αγορά ποδηλάτου οι εργαζόμενοι «δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν» για το πώς θα πηγαίνουν στη δουλειά τους τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, «αφού το ποδήλατο δεν απεργεί»!

«Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με νόμο ξηλώνει το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων, η συγκεκριμένη εταιρεία το πάει ένα βήμα παραπέρα, δυσφημίζοντάς το ως κύριο λόγο "ανησυχίας" για εργαζόμενους και καταναλωτές», σχολιάζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οπως καταγγέλλει, η εταιρεία έχει μετατρέψει «την ζωή των εργατών σε... ποδήλατο, με την εντατικοποίηση να "χτυπά κόκκινο", τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να αποτελούν καθεστώς, τις ανύπαρκτες συνθήκες υγείας και ασφάλειας να επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους», ενώ παράλληλα επιτίθεται στην κορυφαία μορφή πάλης της εργατικής τάξης, την απεργία.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιχείρηση βάλλει ενάντια στη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων. «Πρόσφατα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και με αφορμή προσφυγή του επιχειρησιακού σωματείου, εκπρόσωπός της δήλωσε ότι "το σωματείο δεν εξουσιοδοτείται να εκπροσωπεί κανέναν εργαζόμενο", ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εμποδίσει και να δυσφημήσει τη δράση του κλαδικού και επιχειρησιακού σωματείου», σημειώνει.

Ο Σύλλογος απαιτεί να αποσυρθεί το συγκεκριμένο φυλλάδιο και καλεί τους εργαζόμενους «να κάνουν το βήμα να οργανωθούν και να δυναμώσουν το επιχειρησιακό και κλαδικό τους σωματείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ