Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Περιοδεία Μέι

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Περιοδεία - «αστραπή» σε όλα τα μέλη του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία και Σκοτία) πραγματοποίησε χτες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, πασχίζοντας να δημιουργήσει την εντύπωση πως η χώρα είναι «ενωμένη» και πως την περιμένει «λαμπρό μέλλον» μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, σε έναν χρόνο ακριβώς.

«Νομίζω πως υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα φωτεινό μέλλον εκεί έξω. Νομίζω ότι το Brexit θα οδηγήσει σε μία χώρα διαφορετική, που θα είναι ανεξάρτητη στο μέλλον», τόνισε νωρίτερα η Μέι σε συνέντευξή της στο BBC. Η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το Brexit «δεν θα ξοδεύουμε τεράστια ποσά κάθε χρόνο στην ΕΕ, και έτσι θα βρεθούν χρήματα εδώ για τις δικές μας προτεραιότητες, όπως η Υγεία και η Εκπαίδευση».

Το ίδιο 24ωρο, ο πρώην πρωθυπουργός με το Εργατικό Κόμμα, Τόνι Μπλερ, κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να αψηφήσουν τον νυν ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν «αν υιοθετήσει λανθασμένη στάση στο Βrexit». Πρωτύτερα ο «σκιώδης» υπουργός των Εργατικών για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, δήλωσε πως το κόμμα μπορεί και να καταψηφίσει μία συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ, με αφορμή την προηγούμενη δήλωση της βουλευτή των Εργατικών, Εμιλι Θόρνμπερι, πως το Εργατικό Κόμμα μπορεί να εγκρίνει τη συμφωνία της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ