Σάββατο 31 Μάρτη 2018 - Κυριακή 1 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ξεχωριστή αναφορά και στα 50χρονα της ΚΝΕ

Η πρώτη νόμιμη αφίσα του Κόμματος το 1974
Η πρώτη νόμιμη αφίσα του Κόμματος το 1974
Η έκθεση φτάνει μέχρι και την πιο πρόσφατη Ιστορία του Κόμματος, καταδεικνύοντας την αταλάντευτη δράση του, την ιστορική του συνέχεια, που κατέκτησε μέσα από φωτιά και σίδερο.

Η πιο πρόσφατη Ιστορία περνά και μέσα από χαρακτηριστικά εξώφυλλα, όπως του 1ου νόμιμου φύλλου του «Ριζοσπάστη», της 1ης ΚΟΜΕΠ στη μεταπολίτευση, του πρωτοσέλιδου του «Ριζοσπάστη» που ανακοινώνει την ανάκληση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ από τον ΣΥΝ, του γνωστού πρωτοσέλιδου με την υποστολή της κόκκινης σημαίας στο Κρεμλίνο που έγραφε: «Ελπίδα η πάλη των λαών».

Ακόμα, υπάρχει και η ενότητα με έντυπα από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ. Μέσα από αυτήν την ενότητα, που είναι προς τιμήν των 50 χρόνων που συμπληρώνει η Νεολαία του ΚΚΕ, ουσιαστικά διατρέχεται και όλος ο προηγούμενος αιώνας. Εντυπα νόμιμα, παράνομα, τυπωμένα ή χειρόγραφα...

Πρωτοσέλιδα της εφημερίδας της ΟΚΝΕ «Η Νεολαία». Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο του Οκτώβρη του 1929, που ανακοινώνει έρανο για αγορά πολυβόλου για τον Κόκκινο Στρατό. «Εξόρμηση», χειρόγραφη εφημερίδα των εξορίστων στην Ανάφη. Εφημερίδες και εκδόσεις της ΕΠΟΝ, όπως η «Νέα Γενιά», αλλά και της ΔΝΕ - της Νεολαίας του ΔΣΕ. Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Γενιά μας» της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, που ανακοίνωνε τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα. Τρικάκια από τη δικτατορία και την παράνομη δράση της ΚΝΕ. Η «Πανσπουδαστική» της Αντι-ΕΦΕΕ. «Νέα φρουρά», παράνομη χειρόγραφη έκδοση των νεολαίων της ΚΝΕ στις φυλακές του Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Ο «Οδηγητής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ