Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΒΟΛΟΣ
Εντονη ανησυχία για τους πεζοναύτες

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι συγγενείς των 265 στρατιωτών που υπηρετούν στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, για την πιθανότητα να λάβουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν, στα πλαίσια απόφασης του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα 120 Ελληνες πεζοναύτες που υπηρετούν στο Βόλο συμμετέχουν αυτές τις μέρες στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Bright star 2000», στην οποία λαμβάνουν μέρος περίπου 70.000 άνδρες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ξεκίνησε την 1η Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις από την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, το Κουβέιτ και την Ιορδανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στην άσκηση από ελληνικής πλευράς μετέχουν ένας λόχος πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας, μια φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και ένα αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού και τρία μαχητικά αεροσκάφη F -16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου.

Επίσης, άλλοι 145 στρατιώτες που υπηρετούν στο Βόλο συμμετέχουν στην άσκηση «Destin Glory» που διεξάγεται στην Ισπανία.

Πάντως, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διέψευσε πιθανή συμμετοχή των στρατιωτών σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ