Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Περιφερόμενη αθλιότητα

Ορισμένοι, μαζί με τον περιφερόμενο ανά τα κανάλια οδυρμό τους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ, γυροβολάνε το ψεύδος και την αθλιότητά τους. Κλασικό παράδειγμα η προχτεσινή συζήτηση σε εκπομπή του MEGA. Ρέππας και Παυλόπουλος σε απόλυτη ταύτιση κι από κοντά εκείνη η δικηγόρος που είναι εκπρόσωπος του Αβραμόπουλου, αφενός διαγκωνίζονταν ποιος είναι αμερικανικότερος των Αμερικανών και αφετέρου προσποιούνταν ότι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επειδή, τάχα, το ΚΚΕ δεν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Αν και το ζητούμενο, βέβαια, ήδη δεν είναι το χτύπημα της 11ης του Σεπτέμβρη, αλλά ο πόλεμος με τον οποίο απειλεί ο ιμπεριαλισμός την ανθρωπότητα, ο εκπρόσωπος του Κόμματος, επανέλαβε, για μια ακόμα φορά ότι το ΚΚΕ, «βεβαίως και καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ». Και τότε, αυτοί οι ένθερμοι οπαδοί των στρατιωτικών επιδρομών, οι απίστευτοι απολογητές κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης ανά τη Γη, έκραξαν «επιτέλους, το ΚΚΕ άλλαξε θέση». Τέτοια υποκρισία. Τέτοιος θεατρινισμός.

Αν επρόκειτο για απλούς πολίτες που αντλούν την ενημέρωσή τους από τα κανάλια και τον Τύπο που συχνά - όταν δεν αποσιωπά - διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, θα 'λεγε κανείς πως είναι κι αυτοί θύματα της παραπληροφόρησης. Ομως, ούτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ούτε η άλλη κυρία δικαιούνται να λένε πως δε γνώριζαν. Πολύ περισσότερο επειδή γνωρίζουν, αλλά εσκεμμένα, με στόχο να θολώσουν τα νερά της συνενοχής τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Βέβαια, επειδή όλοι αυτοί, μαζί με τα στελέχη του ΣΥΝ, από την επομένη κι όλας της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ συντάχθηκαν απριόρι με τους πολεμικούς σχεδιασμούς, κόντρα στα αισθήματα της απόλυτης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, έπρεπε να ανακαλύψουν τον «εσωτερικό εχθρό». Και φαντάστηκαν οι δύσμοιροι ότι τον βρήκαν στο πρόσωπο του ΚΚΕ και των στελεχών του.

Ενοχλήθηκαν από τις ξεκάθαρες θέσεις του Κόμματος. Θορυβήθηκαν επειδή υπάρχει και στην Ελλάδα μια πολιτική δύναμη, που δεν ανέχεται να μετατραπεί το χτύπημα στους δίδυμους πύργους σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα εγκλήματα των ΗΠΑ κατά της ανθρωπότητας. Αναστατώθηκαν που οι κομμουνιστές δεν έπεσαν στη λούμπα να χωρίσουν το λαό σε «οπαδούς» και «αντιπάλους» της τρομοκρατίας. Σκύλιασαν επειδή η φιλοσοφία της υποταγής στο «μεγάλο αδελφό», δεν έχει ευνουχίσει τον κοινωνικό ιστό.

***

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψεύδη και ας αποκαλυφθούν. Και επειδή από μόνοι τους δεν πρόκειται να το κάνουν, ας τους ξεσκεπάσουν οι εργαζόμενοι. Η αλήθεια είναι ότι ενώ στο υγειές μέρος της ελληνικής κοινωνίας - το μεγαλύτερο - δεν υπάρχουν οπαδοί της τρομοκρατίας ενάντια στους λαούς, θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο με ένα τέτοιο κριτήριο, επειδή ακριβώς αυτοί, πάντα σπεύδουν να συστρατευτούν με την τρομοκρατία. Την κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους. Αυτών που με την ισχύ των όπλων ισοπέδωσαν το Ιράκ, ματοκύλισαν τη Σομαλία, διέλυσαν τα Βαλκάνια, βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία. Αυτών που ρουφώντας το αίμα εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών σε δεκάδες χώρες, καταδίκασαν ολόκληρους λαούς σε κάτι παραπάνω από την πλήρη εξαθλίωση, για να εξασφαλίζουν την οικονομική ευμάρεια της ολιγαρχίας τους. Ολων αυτών που επί χρόνια δημιουργούν, εκτρέφουν, χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν, οπλίζουν και καθοδηγούν τους διάφορους Ταλιμπάν. Είτε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα σημερινά εγκλήματα που γίνονται Αφγανιστάν, είτε τους άλλους (της Βόρειας Συμμαχίας), που περιμένουν στη σειρά να τους διαδεχτούν.

***

Είναι και τα παραπάνω ορισμένα από τα ζητήματα που επιχείρησαν με νύχια και με δόντια να κρύψουν τις τελευταίες μέρες, οι κυβερνώντες, οι Παυλόπουλοι της ΝΔ, ο ΣΥΝ. Για να μην πάμε σε, ακόμα ουσιαστικότερα μονοπάτια, για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους δρόμους του πετρελαίου, τα στρατηγικά σημεία της Ασίας κ.ο.κ.

Καμώνονται, λοιπόν, πως δεν ξέρουν ότι:

  • Δυο ώρες, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, η Αλ. Παπαρήγα -μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη- έλεγε: «Οι κομμουνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι δημοκράτες, όλος ο ελληνικός λαός αναμφισβήτητα αισθάνεται θλίψη, γιατί υπάρχουν χιλιάδες θύματα αθώοι Αμερικανοί», και συμπλήρωνε ότι «εμείς πάντα βλέπαμε τον αμερικανικό λαό σαν ένα λαό αδελφό που υποφέρει κι αυτός και δέχεται τις συνέπειες» της πολιτικής του ιμπεριαλισμού. Αποσιώπησαν αυτή τη δήλωση, για να αποκρύψουν την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις που ετοιμάζονταν από την πρώτη στιγμή να παρθούν «είτε εκπορεύονται από την Ουάσιγκτον, είτε εκπορεύονται από την ΕΕ, τις Βρυξέλλες ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, θα έχουν ένα στόχο: Να τσακίσουν τη λαϊκή αφύπνιση που σημειώνεται σήμερα σε πολλά σημεία του πλανήτη. Να τσακίσουν τα λαϊκά κινήματα. Θα προσπαθήσουν κυριολεκτικά να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι από αυτό το γεγονός». Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακριβώς έτσι εξελίσσονται τα πράγματα;

Καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι:

  • Την επομένη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η Αλ. Παπαρήγα εξήγησε πόσο βλακώδη είναι τα όσα κάποιοι είχαν αρχίσει να διαδίδουν, σύμφωνα με τα οποία οι κομμουνιστές χάρηκαν για το χτύπημα, μια και τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται το άλλοθι των πιο σκοτεινών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για να χτυπήσουν τους λαούς. Θέση του Κόμματος είναι - είχε πει - ότι χρειάζεται «κινητοποίηση των λαών, όχι απλώς επαγρύπνηση». Γιατί οι λαοί πρέπει «να ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν αυτό το χτύπημα, για να επιτεθούν και να τσακίσουν λαϊκά κινήματα. Και ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι περιφερειακοί χωροφύλακες, επίσης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια». Διαστρεβλώνουν αυτή τη θέση, επειδή ταυτόχρονα συμπληρωνόταν από τη θέση αρχής των κομμουνιστών: «η όποια συμπάθεια, δικαιολογημένη, δείχνει κανείς για τον άμαχο πληθυσμό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε συμπάθεια για την αμερικανική πολιτική, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε μια στήριξη ή σε μια ανοχή αυτής της πολιτικής».

Καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι:

  • Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Στρ. Κόρακας, τη μεθεπομένη του χτυπήματος έλεγε: «Θα ήθελα κατ' αρχήν να εκφράσω τη λύπη μου και τη συμπάθειά μου στις οικογένειες των - δυστυχώς πάρα πολλών - θυμάτων», για να αποκρύψουν ότι τόνιζε παράλληλα με έμφαση ότι «θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω την ανάγκη να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αξιοποίησης αυτής της τραγωδίας για την ενίσχυση των επεμβάσεων - και στρατιωτικών - εναντίον χωρών, καθώς και πολύμορφων κατασταλτικών μηχανισμών στις ίδιες τις χώρες μας. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι αντιδημοκρατικοί και αγωνιζόμαστε για την καταστροφή τους».

Τέλος, καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι:

  • Στις 15 του Σεπτέμβρη η ΚΕ του Κόμματος, με πολυσέλιδη ανακοίνωσή της «εξέφρασε τη λύπη της για τα χιλιάδες θύματα», αλλά επειδή αυτό από μόνο του δε θα ήταν παρά μια απλή υποκρισία, τόνιζε παράλληλα ότι «τέτοιες ενέργειες, με βάση τη διεθνή πείρα, συνιστούν "βούτυρο στο ψωμί" στους επιτελικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται για να ανοίξει μια νέα σελίδα εγκληματικής επίθεσης κατά λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων, που αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εναντίον εκείνων που διεκδικούν το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το δρόμο εξέλιξης που θα πάρει η χώρα του, υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα».

Ετσι έχουν τα πράγματα και οι συκοφάντες του ΚΚΕ το γνωρίζουν. Βρίσκονται όμως σε πλήρες αδιέξοδο, μια και έχουν αφομοιώσει πολύ καλά την οδηγία που πήραν μόλις προχτές από το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα. Μια οδηγία που δε χωρά δεύτερη κουβέντα. «Οι μέρες που η Ελλάδα και η Αμερική - είπε ο Τόμας Μίλερ - μπορούσαν να διαφωνούν σε θέματα, όποια κι αν ήταν αυτά (Κυπριακό, τρομοκρατία...), έχουν τελειώσει, γιατί υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο εκεί έξω, που πιστεύω ότι αποτελεί απειλή προς όλους μας»...


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκπληξη... (2010-02-27 00:00:00.0)
«Αγωνιζόμαστε ακούραστα ενάντια στην τρομοκρατία των ΗΠΑ» (2006-10-10 00:00:00.0)
Η ιστορία της κρατικής τρομοκρατίας ενάντια στην Κούβα (2006-02-26 00:00:00.0)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (2006-01-08 00:00:00.0)
Ιμπεριαλιστική τρομοκρατία (2003-11-19 00:00:00.0)
Να απέχει η κυβέρνηση από την πολεμική υστερία (2001-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ