Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΒΟΛΟΣ
Διευθύντρια Λυκείου απείλησε μέλη της ΚΝΕ

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ

Να καλέσει ακόμα και την αστυνομία απείλησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, η διευθύντρια του 6ου Λυκείου Βόλου τα μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν στους μαθητές ανακοίνωση κατά του πολέμου! Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η ΚΝΕ καλούσε τους μαθητές ν' αντισταθούν στον πόλεμο που ξεκίνησε εναντίον του Αφγανιστάν και ν' αγωνιστούν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Την ώρα που τα μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν την ανακοίνωση και συζητούσαν με τους μαθητές, η διευθύντρια άρχισε να εκτοξεύει απειλές εναντίον τους αν δε σταματήσουν. Μάλιστα, είπε ότι οι ΚΝίτες πληρώνονται για να μοιράσουν προκηρύξεις!

Την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της διευθύντριας του 6ου Λυκείου Βόλου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ, στην οποία επισημαίνει: «Πρέπει να υπενθυμίσουμε τη συγκεκριμένη κυρία ότι τα σχολεία είναι και θα παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι χώροι μονόπλευρης και αλλοιωμένης πληροφόρησης που της επιβάλλουν οι "προϊστάμενοί" της».

Και καταλήγει: «Ως Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ καταδικάζουμε τέτοιου είδους κατάπτυστες συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Η επιχειρούμενη τρομοκράτηση των νέων που αγωνίζονται και οι απειλές προς την ΚΝΕ, να είναι σίγουρη ότι δε θα περάσουν. Καλούμε τους μαθητές του Βόλου σε συνεχή αγώνα κατά του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, κατά της πολιτικής υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του χώρου της παιδείας στο όνομα της παροχής υπηρεσιών του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ