Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μιας τραγωδίας, δύο έπονται

ΡΩΜΗ.-

Ενώ η Ιταλία δεν είχε συνέλθει ακόμη από το προχτεσινό σοκ του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος στο Μιλάνο, που διαπιστώθηκε τελεσίδικα ότι οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος, στο βαρύ κλίμα ήρθαν να προστεθούν οι πτώσεις δύο ελικοπτέρων που κόστισαν 6 ζωές.

Χαρακτηριστική της απόπειρας αποφυγής οποιασδήποτε ευθύνης από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, για το γεγονός ότι αν το αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου διέθετε ραντάρ εδάφους θα είχαν σωθεί 118 ζωές, ήταν η χτεσινή δήλωση του Κλαούντιο Σκαγιόλα, υπουργού Εσωτερικών: «Είναι απαράδεκτο σ' ένα διεθνές αεροδρόμιο όπως αυτό του Μιλάνου να μη λειτουργεί το ραντάρ εδάφους» (!).

Χτες ωστόσο ακολούθησαν δύο δυστυχήματα με ελικόπτερα, το πρώτο τα ξημερώματα, όταν ένα νοσοκομειακό ελικόπτερο «Augusta» που είχε κληθεί να μεταφέρει έναν τραυματία κατέπεσε, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τα πέντε άτομα που επέβαιναν - δυο γιατροί, ο τραυματίας και οι δύο πιλότοι. Περίπου την ίδια ώρα, στο Κούνεο, κοντά στο Τορίνο, κατέπεσε άλλο ελικόπτερο, που προσέκρουσε σε ηλεκτρική κολόνα, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο πιλότος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ