Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΡΙΠΑΛ
Σε μυστική τοποθεσία μετέφεραν την Γιούλια Σκριπάλ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Πριν πάρει καλά - καλά εξιτήριο από το αγγλικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από τις αρχές Μάρτη, η Γιούλια Σκριπάλ, κόρη του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, μεταφέρθηκε χτες, με ευθύνη των βρετανικών αρχών, σε «τοποθεσία ασφαλείας», αντί για το διαμέρισμα του πατέρα της στο Σάλσμπερι.

Η εξέλιξη αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, που εκτίμησε ότι με τη μυστική μετεγκατάσταση της Σκριπάλ «κάθε ευκαιρία» να ακουστεί η δική της εκδοχή των γεγονότων της 4ης Μάρτη «πολύ πιθανώς θα χαθεί για πάντα», επειδή «ο κόσμος, ενώ δεν έχει ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, θα έχει κάθε λόγο να δει αυτήν τη μετεγκατάσταση ως απαγωγή των δύο Ρώσων υπηκόων ή έστω ως απομόνωσή τους». Η φράση αυτή θεωρήθηκε έμμεση αναφορά σε πληροφορίες που ανέφερε μερίδα του βρετανικού Τύπου περί εγκατάστασης των Σκριπάλ σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά ή Ν. Ζηλανδία με νέες ταυτότητες.

Νωρίτερα, πηγές σε νοσοκομείο του Σάλσμπερι ανακοίνωσαν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και ο Σεργκέι Σκριπάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ