Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο Πομπέο σε ρόλο «διπλωμάτη»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Διαλακτικός» και δήθεν «φιλειρηνικός» προσπάθησε να εμφανιστεί χτες ο Μάικ Πομπέο, πρώην διευθυντής της CIA, καταθέτοντας στην επιτροπή Ξένων Σχέσεων της Γερουσίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση του πρόσφατου διορισμού του στη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι «γεράκι του πολέμου» όπως τον παρουσιάζουν «πολλοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ», που μιλούν για αυτόν «χωρίς» να τον ξέρουν και ότι θεωρεί πως ο πόλεμος πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι θα ενισχύσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Eπίσης, απέφυγε στη συνέχεια να δώσει ξεκάθαρη απάντηση εάν θα υποστηρίξει την πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, εάν μέχρι τις 12 Μάη δεν έχει επιτευχθεί σημαντική «πρόοδος» σε διάφορες διαβουλεύσεις που γίνονται παρασκηνιακά εδώ και καιρό σε συνεργασία με συμμάχους των ΗΠΑ και το Ιράν.

Πληροφορίες αμερικανικών δικτύων τόνιζαν ότι ο Πομπέο από τα τέλη Μάρτη έως σήμερα πραγματοποιεί απανωτές επισκέψεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι ενημερώνεται διαρκώς για τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου και για τους φακέλους σημαντικών ζητημάτων.

Εθνοφρουρά και στην Καλιφόρνια

Νωρίτερα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, αποφάσισε να εγκρίνει την ανάπτυξη περίπου 400 μελών της Εθνοφρουράς σε όλη την Πολιτεία, ικανοποιώντας σχετική απαίτηση του Προέδρου Τραμπ όχι τόσο για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές που περνούν τα σύνορα από το Μεξικό, αλλά για να «καταπολεμήσει τη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος», όπως ισχυρίστηκε.

Την περασμένη Τρίτη, η Πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό, όπου ήδη έστειλε 250 το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με υλικό, αεροσκάφη και οχήματα. Η Αριζόνα, άλλη μια Πολιτεία που γειτονεύει με το Μεξικό, ανακοίνωσε την ανάπτυξη 225 μελών της Εθνοφρουράς στη μεθόριο.

  • Νωρίτερα, πολλές δεκάδες οργισμένοι κάτοικοι της πόλης Φλιντ στο Μίσιγκαν, που έχει μείνει χωρίς καθαρό νερό τα τελευταία χρόνια, «πολιόρκησαν» το κτίριο του πολιτειακού κοινοβουλίου μετά την απόφαση του κυβερνήτη Ρικ Σνάιντερ να σταματήσει τη δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ