Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένεια του νεκρού πιλότου

Ο πιλότος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, σκοτώθηκε την Πέμπτη, όταν το αεροσκάφος του, ένα «Mirage 2000-5», συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, επιστρέφοντας στη βάση του μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών. Το «Mirage 2000-5» ανήκε στην 331η Μοίρα Παντός Καιρού και ήταν ο «αρχηγός» του σχηματισμού των δύο αεροσκαφών.

Η κηδεία του αδικοχαμένου σμηναγού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Σε εξέλιξη βρίσκεται και το τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ η Βουλή ανακοίνωσε την Παρασκευή - διά του προέδρου της - την οικονομική στήριξη των δύο ανήλικων παιδιών του σμηναγού, ενεργοποιώντας απόφαση που είχε λάβει ομόφωνα η Ολομέλεια το 2010 και αφορά την «υιοθεσία των ανήλικων τέκνων» των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς και για την ανάσυρση του «μαύρου κουτιού» του αεροσκάφους, ενώ για το σκοπό αυτόν έχει συγκροτηθεί και ειδική επιτροπή από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως και οι πληροφορίες που φέρεται να έδωσε ο δεύτερος πιλότος από το ζεύγος των μαχητικών, μιλούν για συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς και πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Ελληνα πιλότου σημειώνει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Ελληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή και με την ανοχή του ΝΑΤΟ.

Από την πρώτη στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν».

  • Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου πιλότου και δημότη Πετρούπολης εξέφρασαν η δημοτική αρχή της πόλης και ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, που συνομίλησε με την οικογένεια του πιλότου μεταφέροντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ