Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Επικοινωνία Τσίπρα - Μακρόν

Στο φόντο του σχεδιαζόμενου νέου εγκλήματος στη Συρία, με την κυβέρνηση να παριστάνει την «αθώα του αίματος»

Την ώρα που οι πολεμικές προετοιμασίες για νέο χτύπημα στη Συρία είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την κυβέρνηση να βαθαίνει την εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια παραχωρώντας υποδομές και βάσεις και τη Γαλλία να σπεύδει να δηλώσει «παρούσα» στην πρώτη γραμμή της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμ. Μακρόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση των δύο ανδρών «αφορούσε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς της Οικονομίας, Ενέργειας και Αμυνας, τις εξελίξεις στο Συριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, αλλά και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ». «Επιπλέον», σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές, «επικεντρώθηκαν στο ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο. Συνομίλησαν για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της ΤΟΤΑL».

Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση μπλέκει «μέχρι το λαιμό» τη χώρα στο νέο σχεδιαζόμενο έγκλημα στη Συρία, με τις κυβερνητικές πηγές να λένε ότι ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι τάσσεται ευθέως υπέρ των «αποφασιστικών πρωτοβουλιών απ' την ΕΕ», υιοθετώντας τα προσχήματα περί χρήσης χημικών όπλων «την οποία και καταδίκασε», η επιχείρηση κοροϊδίας έφτανε στο απόγειό της, με την κυβέρνηση να σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός είπε «ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση»!

Την ίδια ώρα, πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επαφής της περασμένης Πέμπτης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπ. Γιλντιρίμ, σημείωναν ότι ο Αλ. Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, με τον Μπ. Γιλντιρίμ να εκτιμά ότι ολοκληρώνεται, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τους δύο πρωθυπουργούς να συζήτησαν «για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ