Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Με επιστολές τους, στρατευμένοι από μονάδες όλης της χώρας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.

***

Εμείς οι στρατιώτες της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Προβατώνα Εβρου συζητάμε και προβληματιζόμαστε καθημερινά για τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Ανησυχούμε με αφορμή τα γεγονότα στα Ιμια, τη σύλληψη των 2 στρατιωτών, την όξυνση της προκλητικότητας της Τουρκίας. Από την ολοένα και βαθύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μας πνίγει καθημερινά να διαβάζουμε για τις νέες στρατιωτικές ασκήσεις που συμμετέχει η χώρα μας μαζί με τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, που αποτελούν πρόβες πολέμου και σφαγής των λαών. Μας ανησυχεί η συνεχής κινητικότητα του Αμερικανού πρέσβη απ' άκρη σ' άκρη της πατρίδας μας, απλώνοντας στρατιωτικές βάσεις, από τον Αραξο, την Ανδραβίδα και την Καλαμάτα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, τη Σύρο και αλλού.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι οι εξελίξεις αυτές πραγματοποιούνται για την εξασφάλιση συμφερόντων ξένων προς εμάς και το λαό. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αποτελεί πάγια τακτική τους η καλλιέργεια μίσους μεταξύ των λαών και ο φανατισμός τους με το εθνικιστικό δηλητήριο. Γίνεται για τη συνεχή κερδοφορία των λίγων. Για το ξαναμοίρασμα των πηγών Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς της.

Η ίδια ιστορία για άλλη μια φορά!

Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί!

Υπερασπίζουμε την εδαφική ακεραιότητα, τα σύνορα της χώρας μας.

Δεν έχουμε επίσης καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική εξουσία. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους σε κάθε τους βήμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Αμεση αποφυλάκιση και επιστροφή στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
  • Εξω η Ελλάδα από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.
  • Απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Στρατιώτες του

7ου Τάγματος Υλικού Πολέμου,

7ου Λόχου Μηχανικού,

7ου Λόχου Διαβιβάσεων,

της 131ης Μοίρας Πυροβολικού,

του 561ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού,

της 7ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων

από τον Προβατώνα Εβρου

***

Οι στρατιώτες από την Αλεξανδρούπολη βιώνουμε καθημερινά το κλίμα στο νομό Εβρου με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και τη γενικότερη ένταση που κλιμακώνεται στο Αιγαίο. Μεγαλώνει η ανησυχία και προβληματισμός σε πλήθος φαντάρων και στελεχών για το τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Εμείς καταδικάζουμε το δολοφονικό οργανισμό που ονομάζεται ΝΑΤΟ. Για μια ακόμη φορά ρίχνει μπαρούτι στην περιοχή, έχοντας εντονότατη παρέμβαση με βάσεις και σχέδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Καλούμε κάθε στρατιώτη και στρατιωτικό να σκεφτεί πού, πότε και πώς βοήθησε τον ελληνικό και κάθε λαό το ΝΑΤΟ; Αντίθετα η παρουσία παντού ισούται με όξυνση των ανταγωνισμών, με κλιμάκωση της βίας των καπιταλιστών, με θύμα πάντα το λαό. Τα παραδείγματα της Γιουγκοσλαβίας και της Συρίας μάς ανοίγουν τα μάτια. Είναι λοιπόν προκλητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης να περιμένει να δώσει το ΝΑΤΟ λύση στο θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γενικότερα να το αποκαλεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Το ενδιαφέρον τους είναι για τους ανταγωνισμούς τους για την Ενέργεια και τους φυσικούς πόρους, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των λαών.

Στρατιώτες από το 644ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη

***

Οι στρατιώτες του 534ου Τ.Π.Ζ στο Πέπλο του Εβρου στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συναδέλφους που κάνανε Πάσχα μέσα στις μονάδες, αλλά και σε όσους πήγανε στα σπίτια τους.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή, όπου η όξυνση των αντιπαραθέσεων των μεγάλων κέντρων για την κατοχή και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών και των δρόμων Ενέργειας μας εμπλέκει στον κίνδυνο μιας γενικευμένης εμπόλεμης σύρραξης.

Ειδικά εμείς που υπηρετούμε στην πρώτη γραμμή, πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο για ποια συμφέροντα οξύνονται οι αντιπαραθέσεις. Τα συμφέροντα των καπιταλιστών, των μεγαλοεταιρειών, που γι' αυτούς δεν είμαστε παρά κρέας για τις μηχανές τους. Το αποδεικνύουν κάθε μέρα από τον τρόπο που κυβέρνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ συγκεντρώνουν στρατεύματα στην περιοχή, δαπανούν δισεκατομμύρια σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ από την άλλη όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που εμείς οι στρατιώτες κάνουμε τη θητεία μας, έχοντας ελλείψεις μέχρι και σε καθαριότητα, φωτισμό και συντήρηση κτιρίων.

Παλιοί και νέοι στρατιώτες, ο ένας με τον άλλον μας ανησυχούν όλα αυτά. Εμείς που πρώτοι θα κάνουμε το καθήκον μας να υπερασπιστούμε το λαό μας σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, έχουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα προστατέψουμε τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που μας οδηγούν σε αυτές τις εξελίξεις.

Οσα ακούγονται από στελέχη, αλλά και όσα προπαγανδίζουν στο ΚΨΜ από την τηλεόραση, εμείς τα ξεμπροστιάζουμε με τη στάση μας όπως:

Ενόψει Πρωτομαγιάς όλοι οι αδειούχοι θα δώσουμε το «παρών» στις συγκεντρώσεις με τους εργαζόμενους που παλεύουν για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

Στρατιώτες από το 534ο Τάγμα Πεζικού, Πέπλο Εβρου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ