Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα - Πορεία την Παρασκευή 13/4 στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Δεκάδες πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν, από την Παρασκευή 13 Απρίλη, Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με μαζικές κινητοποιήσεις δίνουν άμεση απάντηση στη νέα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και στις απειλές εισβολής από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος καταγγέλλουν τη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμου, να μην παραχωρείται «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Στην Αθήνα, εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων Α' Αθήνας - Γαλατσίου, ΑΕΙ - ΤΕΙ και Κλαδικών Οργανώσεων συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 13/4 στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με μεγάλη διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις». Το στίγμα έδινε το πανό στην κεφαλή της πορείας που έγραφε: «Οχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα».

Στη συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το δικό της «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, κρατώντας πικέτες με συνθήματα αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας.

Οι διαδηλωτές περνώντας έξω από τη Βουλή κατήγγειλαν: «Του ΝΑΤΟ το σφαγείο το στήνετε κι εσείς, κυβέρνηση και κόμματα της υποταγής». Ενώ φτάνοντας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σταμάτησαν και έκαψαν τη σημαία της Ενωσης των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Στην αμερικάνικη πρεσβεία, οι διαδηλωτές παρέδωσαν στην πυρά και τη σημαία των ΗΠΑ, διατρανώνοντας το αίτημα να φύγουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα, να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στις επεμβάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους του κέντρου, όπως και στην Κάτω Τούμπα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

Με ευθύνη της κυβέρνησης η Ελλάδα συμμετέχει στο σχεδιαζόμενο έγκλημα

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια της Αθήνας, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, απ' τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και άλλων, δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται» Ανέδειξε ως αιτία των αντιθέσεων την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τον ανταγωνισμό τους για το μοίρασμα των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Αναφέρθηκε επίσης στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τονίζοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας βάσεις, υποδομές και άλλα μέσα υποστήριξης.

Πρόσθεσε ότι «όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα εξωραΐζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καλλιεργώντας την απάτη ότι είναι ασπίδα απέναντι στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, κρύβοντας επιμελώς τόσο τις ιστορικές τους ευθύνες για την κατοχή της Κύπρου και για το αιματοκύλισμα δεκάδων λαών αλλά και τη στάση Πόντιου Πιλάτου που κρατούν στις σύγχρονες στρατιωτικές προκλήσεις της Τουρκίας παράλληλα με τη δολοφονική δράση αυτών των ιμπεριαλιστικών ενώσεων από την Ουκρανία, την Ασία, έως την Αφρική».

Ξεχωριστό κάλεσμα έκανε ο Ν. Μαυροκέφαλος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους στρατιώτες, τονίζοντας: «Οι Ελληνες στρατιώτες δεν πρέπει να γίνουν θυσία στην κρεατομηχανή που στήνουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή. Ο αδικοχαμένος σμηναγός έχασε τη ζωή του στην υπηρεσία για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας. Σύνορα όμως που δεν αναγνωρίζουν ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ αφού τα θεωρούν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κατήγγειλε επίσης την τιμωρία του στρατιώτη από τη μονάδα του επειδή μίλησε σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός, την ίδια στιγμή που «σουλατσάρει με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής από στρατόπεδο σε στρατόπεδο».

Ολοκληρώνοντας κάλεσε το λαό «να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να υπερασπιστεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αλλά ταυτόχρονα να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και στην αστική τάξη. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών».

  • Δείτε το πρόγραμμα των πικετοφοριών και των εξορμήσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ στη σελ. 11 του «Ριζοσπάστη».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΑΘΗΝΑ - ΠΣΟ

Eurokinissi

ΑΘΗΝΑ - ΠΣΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ