Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
304 ΠΕΒ
Τρομοκρατούν τον πρόεδρο του σωματείου

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας, Αντ. Σκυλλάκος σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το κλίμα τρομοκρατίας στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) υπογραμμίζουν:

«Σοβαρές ανησυχίες προκαλούν οι καταγγελίες του προέδρου της Ενωσης Πολιτικού Προσωπικού Επικίνδυνων Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΕΒΑΕ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας του Νομού Μαγνησίας για το κλίμα τρομοκρατίας που διαμορφώνεται στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης. Συγκεκριμένα:

Ο μόνιμος πολιτικός υπάλληλος ΔΕ, χημικός μεταλλουργός του 304 ΠΕΒ Γ. Τσιμβρακίδης του Γρηγορίου, μετά την επανεκλογή του ως προέδρου της Ενωσης Πολιτικού Προσωπικού ΕΒΑΕ, ως ήταν καθήκον του ζήτησε εγγράφως από το διευθυντή του 304 ΠΕΒ να τον δεχτεί, προκειμένου να του εκθέσει θέματα που αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων - υπήρχαν καταγγελίες ότι ενδεχομένως παραβιάζονται - και άλλα προβλήματα για τα οποία διεκδικούν λύσεις (πχ ακατάλληλο πόσιμο νερό, ένταξη τους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα κλπ). Αντί της συνάντησης του Σωματείου με το διευθυντή του 304 ΠΕΒ επακολούθησαν:

  • Ακατανόμαστες ύβρεις και απειλές ότι ετοιμάζεται απόλυσή του, τηλεφωνικώς από ανώνυμους.
  • Απανωτές ΕΔΕ (χωρίς μάλιστα να του δείχνουν τις δικογραφίες που εγγράφως ζητούσε).
  • Παραπομπή στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Λάρισας.
  • Απαράδεκτες μεθοδεύσεις τρομοκρατίας με σκοπό - όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων - να τον «εξοντώσουν», να τον «εκμηδενίσουν», να τον «φιμώσουν» ως συνδικαλιστή.

Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε είναι ολοφάνερο πως στο πρόσωπο του προέδρου επιχειρείται η τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων του 304 ΠΕΒ.

Επειδή τα παραπάνω καταγγελλόμενα είναι σε γνώση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να μην καταπατιούνται τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες στο χώρο δουλιάς, στοιχείο απαραίτητο στο "ευαίσθητο" 304 ΠΕΒ και να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκράτηση του προέδρου της Ενωσης Πολιτικού Προσωπικού ΕΒΑΕ προκειμένου ν' ασκεί απρόσκοπτα τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και να εργάζεται με ηρεμία και νηφαλιότητα»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ