Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Χρειάζεται αγώνας για να μείνει στο δημόσιο

Σε ανυποχώρητο αγώνα για να σταματήσουν τη λεηλασία του πρώτου λιμανιού της χώρας, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις... πλάτες των πλειοψηφιών στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, καλούνται οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ από τη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων και την Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών. Οι δύο παρατάξεις με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, καταγγέλλουν τη συμβιβαστική τακτική των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, με ευθύνη των οποίων αναστάλθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και μάλιστα σε κρίσιμη στιγμή για την τύχη του ΟΛΠ και καλούν τον κάθε εργαζόμενο να αναλάβει τις ευθύνες του και να συστρατευθεί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να αποτρέψει το «έγκλημα».

Οι δύο παρατάξεις χαιρετίζουν τον αγώνα που έδωσαν επί δύο βδομάδες οι εργαζόμενοι του λιμανιού με απεργίες και αποχή από υπερωρίες και με κύριο αίτημα την παραμονή του ΟΛΠ στο δημόσιο και υπογραμμίζουν: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την εγκληματική πολιτική ξεπουλήματος του ΟΛΠ, που εσπευσμένα και απαρέγκλιτα προωθεί, κάνοντας ό,τι μπορεί για να τελειώνει το συντομότερο δυνατόν». «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, η οποία όχι μόνο σταμάτησε την κινητοποίηση, αλλά επιπλέον μπαίνει σε διάλογο για τη "σύμβαση παραχώρησης", αρνούμενη να την απορρίψει στο σύνολό της, δίνοντας χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση να την προωθήσει». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) την περασμένη Δευτέρα, κινείται επιπλέον στη λογική της επιβολής της «εργασιακής ειρήνης» και της εξυπηρέτησης των μεγαλοπρακτόρων με τους οποίους ο ΟΛΠ έχει συνάψει αποικιοκρατικές συμβάσεις.

Οι δύο παρατάξεις απαιτούν να μη γίνει κανένας διάλογος με την κυβέρνηση. Να σταματήσει κάθε διαδικασία μετοχοποίησης και επισημαίνουν ότι «μόνο με τον ανυποχώρητο αγώνα οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκαραν το διαγωνισμό για τους «Ράμπο» (2013-07-19 00:00:00.0)
Ζητάνε και τα ρέστα (2012-01-21 00:00:00.0)
Πάση θυσία κόντρα στην απεργία! (2012-01-12 00:00:00.0)
Υπερδιπλασιασμός για τις ταξικές δυνάμεις (2008-12-12 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι θα χάσουν από την ιδιωτικοποίηση (2003-07-09 00:00:00.0)
ΟΧΙ και τα λιμάνια στους ιδιώτες! (1998-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ