Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Περίπου 100 παιδιά χαμηλόμισθων εργαζομένων στο Βόλο έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών, λόγω της αυθαίρετης απόφασης του ΙΚΑ να μην εγκρίνει την επιδότηση των τροφείων γι' αυτά τα παιδιά. Το γεγονός έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας - Πρόνοιας και Εσωτερικών -Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος.

«Η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και στον τομέα της Πρόνοιας έχει σαν αποτέλεσμα το να μένουν στο Βόλο 100 περίπου παιδιά φτωχών οικογενειών, ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, εκτός Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βόλου», αναφέρει η Ερώτηση.

Ειδικότερα επισημαίνει: «Ενώ στο Κέντρο Παιδιού του Δήμου Βόλου υποβλήθηκαν 147 αιτήσεις - για επιδότηση των τροφείων για τους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου - μόνο 50 παιδιά θα εξυπηρετηθούν από τον Οργανισμό, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης του ΙΚΑ. Με την απόφαση αυτή, τα υπόλοιπα παιδιά - αν και οι γονείς τους είναι χαμηλόμισθοι και δικαιούνται την επιδότηση από το ΙΚΑ - μένουν τελικά εκτός Παιδικών Σταθμών».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρονται και συνολικά στο σύστημα των τροφείων: «Η ρύθμιση της επιβολής τροφείων στους δημόσιους (Κρατικούς και Δημοτικούς) Παιδικούς Σταθμούς είναι πέρα για πέρα αντιλαϊκή και υπονομεύει το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Πρόνοια. Αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αυθαίρετος περιορισμός του ΙΚΑ, να χορηγηθεί επιδότηση μόνο για 50 παιδιά, αφαιρεί ένα προνοιακό κεκτημένο - την επιδότηση τροφείων - από τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, στερώντας από μικρά παιδιά του δικαιώματος της προσχολικής αγωγής και οδηγώντας τους γονείς σε τρομερά αδιέξοδα».

Οι υπουργοί ερωτώνται: «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να καταργηθεί η απαίτηση καταβολής τροφείων στους Δημοτικούς και Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς αναλαμβάνοντας το κράτος τη σχετική δαπάνη, αλλά και πώς θα διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα με τα παιδιά των χαμηλόμισθων ασφαλισμένων του Βόλου, που το ΙΚΑ δεν τους χορηγεί την επιδότηση τροφείων, προκειμένου τα παιδιά τους να ενταχθούν κανονικά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ