Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμεση, μαχητική απάντηση

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο αμερικάνικο προξενείο
Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο αμερικάνικο προξενείο
Αμεση, μαχητική απάντηση στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών σε βάρος του λαού της Συρίας έδωσαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μαζική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και πορείες που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ χτες το πρωί στο κέντρο της πόλης, στον Εύοσμο, στην Πολίχνη και την Καλαμαριά.

Η μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, που ξεκίνησε με τη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, είχε προορισμό το αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης που φυλασσόταν καλά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης του ιμπεριαλισμού, οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το αμερικάνικο προξενείο. Μια ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπήκε μέσα στο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ και ξεκρέμασε το έμβλημα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Την ώρα που οι διαδηλωτές αποκαθήλωναν το έμβλημα του Προξενείου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα και η πορεία συνεχίστηκε δυναμικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σαλπίζοντας ξεσηκωμό ενάντια στους ιμπεριαλιστές που ματώνουν τους λαούς, για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στο έγκλημα, να κλείσουν οι βάσεις, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην ομιλία του ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ καλεί τώρα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, τη νεολαία της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών σε δράση! Οργανωμένη και στοχευμένη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Τώρα αυτή η δράση να γίνει υπόθεση κάθε εργατικού σωματείου, κάθε συλλόγου στο μαζικό λαϊκό κίνημα, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χώρο όπου σπουδάζει και συγκεντρώνεται η εργατική λαϊκή νεολαία. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ. Τώρα να ακουστεί μυριόστομη η λαϊκή φωνή για καμιά μα καμιά εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ