Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ
Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος από τη νεολαία

Το γιγαντοπανό του ΜΑΣ στα Προπύλαια
Το γιγαντοπανό του ΜΑΣ στα Προπύλαια
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η νεολαία δεν θα μείνει σιωπηλή, δεν θα συναινέσει με κανέναν τρόπο στο μακέλεμα των λαών και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό, δόθηκε χτες από φοιτητές και μαθητές. Η απάντησή τους στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών ήρθε άμεσα, με το που επέστρεψαν στα σχολεία και τις σχολές μετά από τις διακοπές του Πάσχα, και ήταν δυναμική. Με τους φοιτητές και μαθητές να διαδηλώνουν με αποφασιστικότητα και παλμό, να κατονομάζουν τους φονιάδες των λαών, να δηλώνουν «όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών».

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 12 χτες το μεσημέρι, ωστόσο από νωρίτερα είχαν αρχίσει να καταφτάνουν στα Προπύλαια με τα πανό τους. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είχε ήδη αναρτήσει γιγαντοπανό στην πρόσοψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια, στο οποίο αναγραφόταν: «ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ φονιάδες των λαών. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Ζήτω η φιλία των λαών».

Φοιτητές και μαθητές πήραν θέση μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί με το σύνθημα «Οχι στον πόλεμο. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν το λαό της Συρίας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου» και τις υπογραφές: Φοιτητικοί Σύλλογοι - Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Από εκεί, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Βιτζιλαίος, πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Νέας Εστίας ΕΜΠ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο - Αμερικής - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία. Ενάντια στη σφαγή του συριακού λαού από τους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ενάντια στις επεμβάσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο». Μίλησαν επίσης οι μαθητές Ξ. Γερμανάκος και Δημ. Βουρνάς.

Με παλμό και αποφασιστικότητα διαδήλωσαν φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές
Με παλμό και αποφασιστικότητα διαδήλωσαν φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η φοιτήτρια Βέρα Ασλάν, οι γονείς της οποίας γεννήθηκαν στη Συρία και μετανάστευσαν πριν χρόνια στην Ελλάδα. «Ο λαός της Συρίας - είπε - δεν χρωστάει τίποτα για να χύνει το αίμα του για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η πολιτική τους γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Αμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα οι λαοί μεταξύ τους! Πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή πάλη ενάντια σε όλους αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας!».

Εκ μέρους της Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών, ο Ραχήμ Σίχα απηύθυνε χαιρετισμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο λαός μας όπως και ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες - πόλεμοι - τρομοκρατία. Η ελληνική κυβέρνηση φέρει ευθύνη. Εχει κάνει την Ελλάδα ορμητήριο του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζει τους λαούς της περιοχής».

«Ούτε γη ούτε νερό...»

Με τα πανό των Φοιτητικών - Σπουδαστικών Συλλόγων που ανέγραφαν «Οχι στον πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Εξω η Ελλάδα από το έγκλημα» στην κεφαλή, ξεκίνησε η πορεία που ξεσήκωσε το κέντρο της Αθήνας, με τα συνθήματα να μην σταματάνε ούτε μια στιγμή: «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «έξω το ΝΑΤΟ να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «ΕΕ και ΝΑΤΟ σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά», «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «ΝΑΤΟ σημαίνει πρόσφυγες - πολέμοι», «η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό επίθεση και πάλη»...

Την αποφασιστικότητα των φοιτητών και μαθητών δεν σταμάτησαν ούτε οι κλούβες των ΜΑΤ που είχαν στηθεί μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και στην αμερικάνικη πρεσβεία, καθώς περνώντας μπροστά από τις έδρες των μακελάρηδων των λαών, φώναξαν με όλη τη δύναμη της φωνής τους «δολοφόνοι» και σε μία συμβολική κίνηση, πέταξαν αυγά και κόκκινη μπογιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα μουσικά σχολεία να μη γίνουν «πλυντήριο» του ΝΑΤΟ! (2019-04-20 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις (2018-04-17 00:00:00.0)
Καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα (2018-04-15 00:00:00.0)
Η επίσκεψη Ράσμουσεν προμηνύει νέα δεινά για το λαό (2013-10-11 00:00:00.0)
«Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες των λαών» (2007-06-12 00:00:00.0)
Να φράξουμε το δρόμο στους ευρω - αμερικάνους φονιάδες (1999-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ