Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
«NORD STREAM 2»
Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση στη Φινλανδία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2» από τη Φινλανδία. Πρόκειται για δυο άδειες που επιτρέπουν τη χρήση της φινλανδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για τη διέλευση του ρωσικού αγωγού, με τη συγκατάθεση της φινλανδικής κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής της Νότιας Φινλανδίας.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το έργο μας. Μετά από πολύ λεπτομερή ανάλυση και εκτενή δέσμευση, οι φινλανδικές αρχές ενέκριναν τα λεπτομερή μας σχέδια για την κατασκευή και λειτουργία του φινλανδικού τμήματος 374 χιλιομέτρων του αγωγού "Nord Stream 2", μήκους 1.230 χιλιομέτρων», δήλωσε ο Τόρε Γκράνσκογκ, υπεύθυνος για την αδειοδότηση του αγωγού στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του έργου, όλες οι απαραίτητες άδειες έχουν επίσης ληφθεί στη Γερμανία, ενώ οι εθνικές διαδικασίες αδειοδότησης στις άλλες τρεις χώρες κατά μήκος της διαδρομής - Ρωσία, Σουηδία και Δανία - προχωρούν όπως είχε προγραμματιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ