Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέστρεψε την πιο μεγάλη σήραγγα που συνέδεε το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «την πιο μακριά και πιο βαθιά σήραγγα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής». Η είσοδος της σήραγγας βρισκόταν στην περιοχή Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και έφτανε ως το κιμπούτζ Ναχάλ Οζ.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Νέα επίθεση τζιχαντιστών σε στρατιωτική βάση της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στο Τιμπουκτού του δυτικοαφρικανικού Μάλι (MΙNUSMA) είχε ως αποτέλεσμα το περασμένο Σάββατο το θάνατο ενός κυανόκρανου και τον τραυματισμό άλλων επτά. Στη διάρκεια συγκρούσεων που ακολούθησαν σκοτώθηκαν 15 τζιχαντιστές.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Επίσκεψη στις ΗΠΑ και συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει στις 30 του μήνα ο Νιγηριανός Πρόεδρος Μαχαμαντού Μπουχάρι. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μερικές βδομάδες αφότου είχε μεταβεί στη χώρα του ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι οι Πρόεδροι ΗΠΑ - Νιγηρίας θα συζητήσουν «τρόπους βελτίωσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και προώθησης των κοινών προτεραιοτήτων».

ΕΡΕΒΑΝ.-- 46 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Αρμενίας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πρωθυπουργοποίηση του πρώην Προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης - και τελευταίας - προεδρικής θητείας του. Το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δηλώνει ότι μπορεί να υποστηρίξει όποιον υποψήφιο επιθυμεί, «αφού διαθέτει την πλειοψηφία»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών κρατουμένων σε φυλακή της Νότιας Καρολίνα χτες το βράδυ είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά φυλακισμένων, ηλικίας από 22 έως 43 ετών, και τον τραυματισμό αρκετών δεκάδων, από τους οποίους οι 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο διευθυντής των φυλακών ισχυρίστηκε ότι αφορμή για τις συγκρούσεις ήταν «διαφορές» πάνω σε χρήματα και «ζώνες επιρροής». Τα επεισόδια, που θεωρούνται από τα πιο αιματηρά που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 25 χρόνια στις ΗΠΑ, φέρεται πως έληξαν με επέμβαση ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ