Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο «κόψιμο» δρομολογίων

Η δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστών και εργαζομένων στον ΟΣΕ υποχρέωσε τη διοίκηση του Οργανισμού να «παγώσει» προσωρινά την απόφασή της να διακόψει όλα τα νυχτερινά δρομολόγια στο δίκτυο Πελοποννήσου.

Το ΔΣ του ΟΣΕ επρόκειτο σε χτεσινή του συνεδρίαση να επικυρώσει πρόταση της αρμόδιας διεύθυνσης για την αναστολή 36 δρομολογίων, για «υπηρεσιακούς λόγους». Η παρέμβαση, όμως, περίπου 100 σιδηροδρομικών και των συνδικαλιστών τους, που παραβρέθηκαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ, οδήγησε στην προσωρινή αναστολή της απόφασης της διοίκησης για μια βδομάδα, με ψήφους πέντε υπέρ και τρεις κατά. Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κ. Παπαδημητρίου και υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή και το θέμα θα επανεξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΣΕ πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ, αναφερόταν ότι η απόφαση αναστολής των δρομολογίων βασίστηκε «στις χαμηλές πληρότητες, σε συνδυασμό με τις εν γένει μειωμένες δυνατότητες κάλυψης των δρομολογίων με προσωπικό και, αφ' ετέρου, στην ανάγκη της προβλεπόμενης περιοδικής συντήρησης του τροχαίου υλικού».

Ο Σωτ. Ραυτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ και στέλεχος της ΔΕΣΚ, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή της διοίκησης του ΟΣΕ εντάσσεται στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση του ΟΣΕ, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού. Για το λόγο αυτό, υπογραμμίζει, θα πρέπει να γίνει κατανοητό στους εργαζόμενους ότι αν δεν αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική, τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ