Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται
Σκηνή από το «Δείπνο για φίλους»
Σκηνή από το «Δείπνο για φίλους»
  • Πρεμιέρα αύριο, στο θέατρο «Λαμπέτη» με το έργο «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Κοραλία Καράντη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κλέων Γρηγοριάδης. Ο Ντόναλντ Μάργκιουλις τιμήθηκε για το έργο αυτό με το Βραβείο Πούλιτζερ και όπως τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Μάργκιουλις «γράφει με έναν ευφυή τρόπο για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την εμπιστοσύνη, την προδοσία, τη φθορά που φέρνει ο χρόνος στο γάμο, τον έρωτα, τη φιλία. Πρόκειται για μια απλή - εκ πρώτης όψεως - ιστορία σχετικά με το πώς ο χωρισμός δυο ανθρώπων επηρεάζει τους καλύτερούς τους φίλους και βάζει στο μικροσκόπιο την ίδια τη φιλία. Ωστόσο, το έργο έχει να πει πολύ περισσότερα και πολύ σοβαρότερα πράγματα κάτω από τις αστείες ατάκες του».
  • Μια ολόκληρη εποχή, το ύφος και ήθος της, όπως αποτυπώθηκαν στο λαϊκό τραγούδι και τους ανθρώπους του, ζωντανεύουν με τις διηγήσεις της Αγγέλας Παπάζογλου, που παρουσιάζονται από αύριο και για τρίτη συνεχή σεζόν, στο «Μεταξουργείο». Ο λόγος της Αγγέλας Παπάζογλου, φυλαγμένος ευλαβικά από το γιο της Γιώργη, λιτός, αδρός, τραγικά επίκαιρος, θα ακουστεί και πάλι. Η θεατρική προσαρμογή του κειμένου και η μουσική επιμέλεια έγιναν από τον μουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα, ενώ τα σκηνικά είναι του Μάριου Σπηλιόπουλου. Την Αγγέλα Παπάζογλου υποδύεται η Αννα Βαγενά, η οποία μαζί με τον Λάμπρο Λιάβα επιχείρησαν τη σκηνική προσαρμογή του κειμένου, επιδιώκοντας την ισορροπία ανάμεσα στο θεατρικό λόγο και την αφήγηση.
  • Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στη «Μικρή Πόρτα» η παράσταση με το έργο «Το σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, το οποίο στηρίζεται σε ένα γοητευτικό παραμύθι από τη Σύμη. Την εξαιρετική παράσταση σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, οι στίχοι των τραγουδιών της Λίνας Νικολακοπούλου. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, η κίνηση της Ελένης Γκασούκα. Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Θανάσης Βλαβιανός, Μιχάλης Ελληνας, Βιβή Κόκκα, Πέτρος Λαγούτης, Μαρία Λούση, Γωγώ Μπρέμπου κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ