Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
Φίμωτρο στην ενημέρωση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ο Λευκός Οίκος έκανε σύσταση προς τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ώστε να είναι επιφυλακτικά όσον αφορά την αναμετάδοση μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων του Οσάμα μπιν Λάντεν, λέγοντας ότι μπορεί να περιέχουν κρυμμένες οδηγίες προς τους οπαδούς του για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις επικοινώνησε χτες το πρωί τηλεφωνικώς με τους υπευθύνους των κύριων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων για να τους ζητήσει να λαμβάνουν υπόψη το ζήτημα αυτό όταν μεταδίδονται τέτοια μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του Μπιν Λάντεν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ.

Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αποφάσισε να μη μεταδίδει πλέον μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του Μπιν Λάντεν ή των υπαρχηγών του, χωρίς προηγουμένως να τα έχει εξετάσει και να έχει συνεννοηθεί με τις αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του CNN που μεταδόθηκε σήμερα από το ίδιο το δίκτυο. «Το CNN δε θα μεταδίδει πλέον απευθείας δηλώσεις της "Αλ Κάιντα" και θα τις εξετάζει προηγουμένως προτού αποφασίσει τι θα πρέπει να κάνει. Η πολιτική του CNN συνίσταται στην αποφυγή της μετάδοσης οποιουδήποτε μηνύματος για το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να διευκολύνει άμεσα οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια. Για να αποφασίσει τι θα μεταδοθεί, το CNN θα εξετάζει επίσης τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση του δικτύου. Τη στάση αυτή του CNN δείχνει να επικροτεί και ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, αφού κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του χτες επαίνεσε το αμερικανικό κανάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ