Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 78-87 (ΠΑΡ.)
Εμπλεξε με το «καλημέρα»

Απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό αποδεικνύεται τη φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα η Ζαλγκίρις Κάουνας, αφού μετά τις δύο νίκες στην κανονική περίοδο, η λιθουανική ομάδα επικράτησε και χτες στο ΣΕΦ με 87-78 στην παράταση (κανονικός αγώνας 72-72), στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά. Ετσι ο Ολυμπιακός έχασε με το «καλημέρα» το πλεονέκτημα έδρας και ο πήχης δυσκολίας για το στόχο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ ανεβαίνει αισθητά, αφού πλέον πρέπει οπωσδήποτε να πάρει μια νίκη εκτός έδρας.

Στον χτεσινό αγώνα, «αχίλλειος πτέρνα» για τους «ερυθρόλευκους» (που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Παπανικολάου, ενώ είδαν και τον Μιλουτίνοφ να τραυματίζεται στο πρώτο δεκάλεπτο και να επιστρέφει αργότερα, αλλά επηρεασμένος) στάθηκαν τα πολλά λάθη - 15 έναντι μόλις 7 της Ζαλγκίρις. Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, που του επέτρεψε να προηγηθεί με 23-8, ο Ολυμπιακός δεν είχεν ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να «ροκανίσουν» τη διαφορά στην ανάπαυλα (38-32).

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 25' (54-46), ωστόσο η αδυναμία του να εδραιώσει διαφορά έκανε το παιχνίδι ντέρμπι στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Δύο τρίποντα εκατέρωθεν, αρχικά του Μιλάκνις και στη συνέχεια του Σπανούλη στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, διαμόρφωσαν το 72-72. Στην παράταση η λιθουανική ομάδα είχε καλύτερη ψυχολογία και λύσεις από την περιφέρεια, φτάνοντας στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛίν 6, Μπράουν, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 25 (5), Μιλουτίνοφ 7, Στρέλνιεκς, Τίλι 3 (1), Πρίντεζης 12 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 9 (2), Ρόμπερτς 5, Τόμπσον.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 21, Πάνγκος 20 (3), Τουπάν, Ούντριχ 4, Γιανκούνας 4, Μιλάκνις 16 (4), Μίτσιτς 7, Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας 5 (1).

  • Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Φενερμπαχτσέ έκανε το 1-0 στις νίκες απέναντι στην Μπασκόνια, με σκορ 83-73.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ