Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Σούραλης
Γιώργος Σούραλης
Φωτ.

Η Δέσποινα Σούραλη, προσφέρει 75.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού, στη μνήμη του αδελφού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΑΛΗ κομμουνιστή, της μητέρας της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, του πατέρα της ΑΛΕΚΟΥ και του θείου της ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε στη Σμύρνη.

* * *

Στη μνήμη όλων των νεκρών αντιστασιακών, ο Κεφαλονίτης Γεράσιμος προσφέρει 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού.

* * *

Η Ευγενία Μπέτση προσφέρει 5.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι οποίοι κατάγονταν από το Νομό Λακωνίας.

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΣΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, η Ζωή και ο Κώστας Κουλουπάτης προσφέρουν 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ ΕΒΕ Γκύζη - Αμπελόκηπων.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: Κ. ΤΣΑΠΑΡΑ από το Αγρίνιο, Κ. ΡΕΠΑΝΗ από Μοσταφύλι Αγρινίου, Γ. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ από το Μεσολόγγι, Β. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ από Κουλούρια Αγρινίου, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις φυλακές της Κεφαλονιάς στις 23 Φλεβάρη 1948. ΘΥΜΙΟΥ ΠΟΥΛΟΥ από το Μεσολόγγι, ΑΝ. Δ. ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ από Γουριώτισσα Ξηρόμερου, ΔΙΟΝ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ από την Κεφαλονιά, ΚΩΝ. ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ από Μακρύνεια, οι οποίοι πέθαναν κατά την 15ήμερη απεργία πείνας στις φυλακές Κεφαλονιάς στις 8 Ιούνη 1949. Του ΔΗΜ. ΤΣΙΤΟΥ και του ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΗ από το Αγρίνιο, του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΕΚΟΥ από την Αμφιλοχία και του ΤΑΚΗ ΚΑΡΑΒΕΛΑ από την Κατούνα, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις φυλακές Κεφαλονιάς στις 29 Αυγούστου 1949. Καθώς επίσης και στη μνήμη των ΠΑΝ. ΑΛΕΞΑ, ΚΩΝ. ΑΥΓΟΥΛΗ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΟΥΛΗ, ΣΩΤ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ από το Αγρίνιο, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο του Αγρινίου και εκτελέστηκαν το 1949, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου, 115.000 δρχ.

Γ. Ζαπαντιώτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ