Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Από την κινητοποίηση συμπαράστασης στα δικαστήρια, την Τρίτη 17/4
Από την κινητοποίηση συμπαράστασης στα δικαστήρια, την Τρίτη 17/4
Σε νέα κινητοποίηση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων (κτίριο 7) καλούν σήμερα, Τετάρτη, στις 9 π.μ., το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες σπουδαστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16/4.

Θυμίζουμε ότι οι δύο σπουδαστές πέρασαν την προηγούμενη Τρίτη 17/4 ως συλληφθέντες από Αυτόφωρο, μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκε η κινητοποίηση από τα ΜΑΤ, επειδή «τόλμησε» συμβολικά να αποκαθηλώσει τον ανδριάντα του σφαγέα των λαών, του Προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν.

Μάλιστα, μετά το άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις, πόζαρε καμαρωτός στο μνημείο του Τρούμαν ο Αμερικανός πρέσβης, προπαγανδίζοντας τη συμμαχία Ελλάδας - ΗΠΑ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, δήλωσε ότι η Αστυνομία «προστάτεψε» τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ. Πρόκειται για κινήσεις που απέδειξαν ότι τόσο η καταστολή όσο και οι διώξεις ήρθαν κατόπιν «άνωθεν παρεμβάσεων».

Στην πρώτη δίκη, το «παρών» έδωσαν για να συμπαρασταθούν στον Στράτο Καρύδα και τον Κώστα Φραγκουλόπουλο εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κύμα καταστολής. Η διαδικασία είχε αναβληθεί για σήμερα, Τετάρτη, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να συγκεντρωθεί επιπλέον αποδεικτικό υλικό που καταδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών.

Το στημένο κατηγορητήριο περιλαμβάνει απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

«Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους δύο συλληφθέντες φοιτητές», τονίζει στο κάλεσμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Οι δύο νεολαίοι δεν είναι μόνοι τους. Εχουν μαζί τους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνδικάτα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης, δυνάμεων καταστολής δεν θα περάσουν», υπογραμμίζει.

Σε ανάλογο κάλεσμα, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καταγγέλλει την κυβέρνηση, που «για να δώσει διαπιστευτήρια στις ΗΠΑ στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν άγρια φοιτητές που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο και δικάζει δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ