Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις υγειονομικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Σε στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα προχώρησαν χτες οι υγειονομικοί.

Στην Αθήνα, εργαζόμενοι από διάφορα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και από Γιαννιτσά, Αρτα, Θεσσαλονίκη κ.α. συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν πορεία από την 1η ΥΠΕ. Με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έκαναν στάση στην αμερικάνικη πρεσβεία, διεκδικώντας «Λεφτά για την Υγεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». Συνεχίζοντας απαίτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα βαρέα κι ανθυγιεινά, για τα οποία αναμένεται τελικά να οριστεί ραντεβού το επόμενο διάστημα, ενώ κατέληξαν στο υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και σωματείων υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, επιχείρησε για μια ακόμα φορά να κάνει το μαύρο άσπρο, πασπαλίζοντας την επιχείρηση εικονικής πραγματικότητας με τις γνωστές υποσχέσεις για προσλήψεις, οι οποίες αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Προσπάθησε επίσης να κατευνάσει τις αντιδράσεις για το θέμα των ψυχιατρείων, κάνοντας λόγο για «μετεξέλιξη και μετασχηματισμό των ήδη υπαρχόντων», όταν στην πραγματικότητα με το επερχόμενο νομοσχέδιο (ανέφερε ότι αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το Μάη) κλιμακώνεται η επίθεση και σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, μέσα σε όλα τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατό να υπάρχει σύστημα Υγείας χωρίς να αξιολογούνται οι υπηρεσίες και το προσωπικό τους»...

Επιπλέον, ειρωνεύτηκε την ανάγκη για άμεση μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των 15.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχετε καταλάβει σε ποια χώρα ζούμε». Κατά τ' άλλα επανέλαβε το παραμύθι ότι θα υπάρξουν «ποιοτικές διαφορές» στη «μεταμνημονιακή περίοδο», αποσιωπώντας ότι παραμένει ενεργό όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων. Για την ανάγκη επέκτασης των βαρέων κι ανθυγιεινών σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες, πέταξε το μπαλάκι στο υπουργείο Εργασίας. Εκανε λόγο, τέλος, για νέα νομοθετική ρύθμιση για τους πρώην εργολαβικούς εργαζόμενους που δουλεύουν τώρα με ατομικές συμβάσεις, για παράταση μέχρι το 2019.

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ προχώρησε σε απεργιακή συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου. Στη συγκέντρωση τονίστηκε ότι τα όσα βιώνουν οι υγειονομικοί είναι μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα για να γίνουν οι εργαζόμενοι φθηνότεροι και να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το επόμενο διάστημα το Σωματείο θα κλιμακώσει τις δράσεις του, μεταξύ άλλων με πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη των σωματείων Υγείας του νησιού για τα οξυμένα προβλήματα και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως και με πρωτοβουλία για συνάντηση του σωματείου με συλλόγους ψυχικά ασθενών για τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ