Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Ρύθμιση για αλλοδαπούς - στελέχη της

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στην «Αθήνα 2004» να προσλάβει διευθυντικά και άλλα εξειδικευμένα στελέχη, που είναι αλλοδαποί, προωθεί η κυβέρνηση. Και αν ένας απλός εργάτης, για ένα μεροκάματο πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα (φόβος σύλληψης και απέλασης, γραφειοκρατικός Γολγοθάς για την έγκριση της άδειας παραμονής και πολλά άλλα), τα μελλοντικά στελέχη της «Αθήνα 2004», που αφορά η ρύθμιση και που οι περισσότεροι θα είναι ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ, θα βρουν το δρόμο προς τη χώρα στρωμένο με ροδοπέταλα...

Η νομοθετική ρύθμιση αφορά:

  • Οσους αλλοδαπούς προσλαμβάνονται στην εταιρία «Αθήνα 2004» με σύμβαση εργασίας ως προσωπικό ή συνάπτουν με αυτήν σύμβαση έργου ή σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
  • Οσους αλλοδαπούς με τους οποίους συνάπτουν συμβάσεις οποιασδήποτε φύσεως ανώνυμες εταιρίες, στις οποίες συμμετέχει αποδεδειγμένα στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών η εταιρία «Αθήνα 2004». Η ρύθμιση αφορά κυρίως εταιρίες, όπως η «Αθηναϊκή Ολυμπιακή Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» (Athens Olympic Broadcasting SA), η οποία θα αναλάβει τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Σημειώνεται ότι στην εταιρία συμμετέχουν η «Αθήνα 2004» και η εταιρία ISB του Μανόλο Ρομέρο.

Στη ρύθμιση σημειώνεται ότι η θεώρηση εισόδου στη χώρα υπέχει θέση άδειας παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει ότι για να γίνουν αυτές οι προσλήψεις θα πρέπει να προηγείται υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ