Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Χρονίζει το κτιριακό πρόβλημα

Στην επιφάνεια έρχεται για άλλη μια φορά το έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΙΠ), στην Κέρκυρα, μέσα από μια καταγγελία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας. Συγκεκριμένα, η ΠΚΣ αναφέρει ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΙΠ ανακοίνωσε την αγορά ενός οικοπέδου από το Πανεπιστήμιο, την ίδια στιγμή που υπάρχουν κτίρια (στο Παλαιό Φρούριο) τα οποία ανήκουν ήδη στο ΙΠ και το κτιριακό πρόβλημα θα λυνόταν με μια ανακαίνισή τους.

Το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα έχει ανακύψει εδώ και χρόνια και σήμερα οι φοιτητές του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, που είναι και το πολυπληθέστερο του Πανεπιστημίου, δεν έχουν πού να κάνουν μάθημα. Η ΠΚΣ «αναρωτιέται» σε πόσα χρόνια πρόκειται να χτιστεί το νέο οικόπεδο, ενώ αφήνει αιχμές για πιθανά σχέδια αξιοποίησης των κτιρίων που ήδη διαθέτει το ΙΠ στο Παλαιό Φρούριο από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες (για την ανέγερση ξενοδοχείου ή μεγάρου μουσικής). Επίσης, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον κερκυραϊκό λαό και τους μαζικούς φορείς να αγωνιστούν και να απαιτήσουν να λυθεί αυτό το «χρόνιο καρκίνωμα» όπως χαρακτηρίζει το κτιριακό ζήτημα.

Παράλληλα, μπροστά στις επικείμενες περικοπές του δικαιώματος δωρεάν στέγασης για τους φοιτητές, η ΠΚΣ καλεί στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, απαιτώντας: Κανένα κριτήριο στις φοιτητικές παροχές, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όσους φοιτητές το ζητήσουν.

  • Εν τω μεταξύ από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των εισαγομένων στο τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με το παλιό σύστημα θα γίνουν από 17 μέχρι και 25 Οκτώβρη. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους για την εγγραφή αίτηση, τίτλο απόλυσης, υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τους επιτυχόντες ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ