Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Χιλιάδες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Σε πάνω από 75 πόλεις όλης της χώρας, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ«χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε κάθε πόλη της χώρας, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, που σήμερα, 132 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τίμησαν τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, κάτω από τα μπλοκ των σωματείων, με το σύνθημα "Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών"».

Οπως υπογραμμίζει, «η 1η Μάη μάς καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι! Είναι χρέος και ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, για την ανάκτηση των απωλειών που δέχτηκε ο εργαζόμενος λαός, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Οι χτεσινές μαζικές συγκεντρώσεις αποτέλεσαν τη συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας που ξεδίπλωσαν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, με τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, με τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε βάρος εργατικών - λαϊκών οικογενειών, με τις κινητοποιήσεις που έδωσαν άμεση αγωνιστική απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία.

Οι συγκεντρώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, η ίδια η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε για την προετοιμασία τους, με εξορμήσεις, περιοδείες και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις και εκδηλώσεις σε κλάδους και άλλες πρωτοβουλίες, συνέβαλαν στην πιο πλατιά ανάδειξη του ενιαίου χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου, συνέβαλαν να συνειδητοποιείται από περισσότερους εργαζόμενους η ανάγκη ενιαίας ενίσχυσης της λαϊκής πάλης απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που τον προετοιμάζει σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής «ειρήνης».

Με αυτήν την πείρα οδηγό, οι ταξικές δυνάμεις ετοιμάζονται για τις μάχες του επόμενου διαστήματος, αντιπαραθέτοντας στα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» την ένταση της προσπάθειας για άνοδο της οργάνωσης και του αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, μέχρι την τελική νίκη των λαών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ