Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά

Στον Πειραιά, εργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τα μηχανουργεία, τα εργοστάσια της περιοχής και την COSCO, ναυτεργάτες που συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία, εμποροϋπάλληλοι, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στους δήμους και στα νοσοκομεία, οικοδόμοι, και μαζί τους η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, γυναίκες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, με τις σημαίες του αγώνα στα χέρια και συγκροτώντας μαζικά μπλοκ, τίμησαν την Πρωτομαγιά με μια μεγάλη και μαχητική απεργιακή διαδήλωση.

Από τις 10 το πρωί ήταν σε εξέλιξη και οι προσυγκεντρώσεις σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών που είχαν οριστεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως το Εργατικό Κέντρο και ο σταθμός του Ηλεκτρικού. Προσυγκέντρωση έγινε και στη Νίκαια, την οποία κάλεσε η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

Οι προσυγκεντρώσεις κατευθύνθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου και πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ξουράφη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Εργαζομένων στα εργοστάσια Χημικής Βιομηχανίας και Ελαιουργοσαπωνοποιίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου ΙΚΑ Πειραιά, Μιχάλης Χατζησταύρου, και ο αναπληρωτής γγ της ΠΟΕΠΠ, Γιάννης Νιβορλής.

Με κυρίαρχα τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Ταξικά τα μέτρα, ταξική κι η πάλη, πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη», ακολούθησε πορεία στους δρόμους γύρω από το κέντρο του Πειραιά, η οποία κατέληξε στο μνημείο των 11 νεκρών της απεργίας της 23ης Αυγούστου 1923. Εκεί διαβάστηκε το χρονικό της απεργίας και έγινε κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ