Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δύο προβληματισμοί και ένα παράπονο...

Την ανησυχία του για τον πόλεμο και την κοινωνική πολιτική και το... παράπονό του για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, κατέθεσε ενώπιον των αντιπροσώπων του 6ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού μοιράστηκε με τους «συντρόφους» του ΠΑΣΟΚ τον προβληματισμό του για τα «καίρια πλήγματα που θα επιφέρει στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αυτονόμησης της ΕΕ από το άρμα των ΗΠΑ» ο πόλεμος που «ξεκίνησε ο Μπους», εμφανίζοντας σαν αθώα περιστερά την ΕΕ, παρά την κραυγαλέα συνενοχή της. Να σημειωθεί πως ούτε μία λέξη δεν άρθρωσε για απεμπλοκή, τουλάχιστον, της χώρας μας.

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική, αρκέστηκε στη διαπίστωση ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει ως αποτέλεσμα τη «συνεχή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων» και αντέτεινε «πέρα από την ανάπτυξη, πολιτική και κοινωνική παρέμβαση για την ανακατανομή των πόρων, αντιμετώπιση του κοινωνικού ελλείμματος».

Τέλος, εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ «πάντα αντιμετώπιζε την υπόλοιπη αριστερά με ηγεμονισμό και σαφή πρόθεση περιθωριοποίησής της», κάτι που οδηγεί σε «συντηρητική μετατόπιση της κοινωνίας» και που εφαρμόστηκε με τρόπο που «θίγει την ποιότητα της πολιτικής ζωής».

«Ποτέ η δημοκρατία δεν κέρδισε από υπόθαλψη φαινομένων παραγοντισμού άνευ αρχών, από υπόθαλψη λογικών μεταγραφών και καριερισμών» κατέληξε, έχοντας προφανώς υπόψη του τα στελέχη του ΣΥΝ που μεταπήδησαν προς το ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εκλογές, αλλά βλέποντας και προς την επόμενη «μεταγραφική» περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ