Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Να είμαστε συνεπείς στις συμβατικές μας υποχρεώσεις

Για νέο προοδευτικό διεθνισμό, που θα απαντά δημιουργικά στα σύγχρονα προβλήματα, έκανε λόγο χτες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της απολογιστική έκθεσης του κόμματος.

Η επιτυχία αυτού του στόχου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το «ιστορικό χρέος απέναντι στις αξίες της Αριστεράς, την οποία υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε και στο μέλλον»... Παράλληλα, ο Κ. Σκανδαλίδης, παρουσίασε μια σειρά από θέσεις που για το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να υπηρετούν τις αξίες που ανέφερε. Σύμφωνα με αυτές, λοιπόν, «πρέπει να αντισταθούμε στον άκριτο και άγονο αντιαμερικανισμό που διαθέτει ιστορική βάση, δεν έχει όμως αυτή τη στιγμή καμιά ηθική νομιμοποίηση»! Οπως, είπε ο Κ. Σκανδαλίδης στη συνέχεια «η ευρύτητα της συμπαράταξης κατά της τρομοκρατίας δεν είναι ευκαιρία αναρρίπισης ιστορικών δεδομένων, αλλά επανακαθορισμού των νέων στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας και της προοπτικής της ειρήνης»...

Για να προωθηθούν, αυτές οι... αξίες και να αναπτυχθεί ο «προοδευτικός διεθνισμός», ο Κ. Σκανδαλίδης το ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να είναι συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στις διεθνείς της συμμαχίες»... Ολα αυτά βέβαια, όπως υποστήριξε ο Κ. Σκανδαλίδης, γίνονται με κριτήριο την «ασφάλεια του ελληνικού λαού», που «κανείς σ' αυτό τον τόπο θελητά ή αθέλητα δεν μπορεί να θέτει σε διαπραγμάτευση και πολύ περισσότερο σε κίνδυνο».

Βέβαια, εκτός από τις παραπάνω θέσεις, σύμφωνα με τον Κ. Σκανδαλίδη, υπάρχουν και προϋποθέσεις, μια απ' αυτές, ίσως η κυριότερη: «Η Ευρωπαϊκή Ελλάδα να ενδυναμώνει διαρκώς τη σχέση της με τις ΗΠΑ στο νέο γεωστρατηγικό τοπίο που μόλις ανατέλλει»!

Τέλος, ο Κ. Σκανδαλίδης, ενόψει και των επόμενων ημερών του Συνεδρίου, έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη ενότητας του κόμματος, ενώ με «μεγάλους τίτλους» και ακόμα μεγαλύτερες υποσχέσεις, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ, θα δώσει λύσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεις «αγκαλιάζοντας», όμως πάντα «τις δυνάμεις της εργασίας και τα ασθενέστερα στρώματα του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ