Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Αστυνομικές δυνάμεις και διώξεις ενάντια στις κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πρέβεζα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πρέβεζα
Την αστυνομοκρατία και την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού της Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που έγινε την Τετάρτη 25/4 έξω από συμβολαιογραφείο, ενάντια στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ο πλειστηριασμός ενάντια στον οποίο κινητοποιήθηκαν σωματεία και φορείς αφορούσε διώροφο οίκημα μικρομεσαίου επαγγελματία, το οποίο στεγάζει το κατάστημα αλλά και την κατοικία του. Τελικά κηρύχθηκε άγονος, ενώ το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Ο αστυνομικός κλοιός που δημιουργήθηκε έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται το συμβολαιογραφικό γραφείο κάνει σαφές πως «η κυβέρνηση και οι εταίροι της είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν μέχρι κεραίας και με κάθε τρόπο το νόμο που ψήφισαν, με τον οποίο οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων καθίστανται "ιδιώνυμο" αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα», τονίζουν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. «Η μαζικότητα της κινητοποίησης έδειξε αγωνιστικές διαθέσεις και αποφασιστικότητα, που έφεραν αποτέλεσμα. Ετσι θα συνεχίσουμε και ακόμη πιο μαχητικά», προσθέτουν, και διαβεβαιώνουν ότι όπως αποτράπηκε «ο πλειστηριασμός που έσπευσε να προστατεύσει η κυβέρνηση, έτσι και αύριο θα υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης με τη φτωχολογιά».

Καλούν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν από την κυβερνητική καταστολή, αλλά μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους να συμμετάσχουν πιο μαζικά στον αγώνα, διεκδικώντας: Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων και η αστυνομοκρατία. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών - λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων, μικρομάγαζων και εργαλείων δουλειάς των αυτοαπασχολούμενων. Να ψηφιστεί νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις στην Πρέβεζα

Με συγκέντρωση, χτες, έξω από τα δικαστήρια, απάντησαν σωματεία και φορείς, μαθητές και σπουδαστές της Πρέβεζας στη δίωξη εννέα εργαζομένων για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις των σωματείων τους, τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για να πάρει μέρος στην κινητοποίηση.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, κόντρα στην καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Η προγραμματισμένη για χτες δίκη αναβλήθηκε για το Φλεβάρη του 2019.

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν τη θέση τους στην πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ αυτός ο αγώνας να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σωματεία, εργαζόμενους και φορείς. Παράλληλα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να μη δεχτούμε να πληρώσουν αυτοί την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, όπως έκαναν ήδη μια και δυο φορές, πληρώνοντας τις ανακεφαλαιοποιήσεις των λεγόμενων συστημικών τραπεζών. Να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' ΔΟΥ Λάρισας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και μαγαζιών μικρών ΕΒΕ για χρέη προς το Δημόσιο οργάνωσε, τη Δευτέρα 30/4, η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ