Σάββατο 5 Μάη 2018 - Κυριακή 6 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Την Κυριακή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης, αφιερωμένος στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ, της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ) και άλλων αθλητικών φορέων, κοινοτήτων απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι δρομείς θα κινηθούν στο πλακόστρωτο της παραλίας μέχρι τον Λευκό Πύργο και, στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξουν στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί ακόμα την Κυριακή 13 Μάη στην πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει, στις 10 το πρωί, από το στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά και με ενδιάμεση στάση στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπως και στις άλλες δραστηριότητες που διοργανώνει έως τις αρχές Ιούνη.

Επίσης στις 13 Μάη:

  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης πραγματοποιούν παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς πραγματοποιούν παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών. Επίσης, την Κυριακή 6 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου διοργανώνουν στην Κερασίτσα τον 2ο Αγώνα Δρόμου στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη (εκκίνηση, 5 μ.μ., πάρκο Αλύγιστων, Τρίπολη).
  • Οι Γραμματείες Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιούν πανθεσσαλική πορεία Ειρήνης στη Λάρισα, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ