Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ
Απαιτούν μέτρα για την προστασία της ζωής τους

Με την απόφασή τους να μην ξαναχρησιμοποιήσουν τα οχήματα του δήμου, αντέδρασαν χτες εργαζόμενοι στο δήμο Τήνου, μέχρι αυτά να περάσουν από ΚΤΕΟ και να αποκτήσουν πιστοποίηση ότι τηρούν τους όρους ασφαλούς λειτουργίας.

Η αντίδρασή τους ήρθε μετά τη ανατροπή του απορριμματοφόρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο συναδέλφων τους και το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα εργαζόμενου, πριν από λίγες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το διπλό θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», αντιπροσωπεία της ΔΑΣ που επισκέφθηκε το νησί διαπίστωσε ότι «ο υποτιθέμενος χώρος του αμαξοστασίου είναι στην κυριολεξία μέσα στα σκουπίδια, τα οχήματα δεν έχουν περάσει ποτέ ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα η συντήρησή τους να είναι ανύπαρκτη, τα ελαστικά τους είναι ακατάλληλα, τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μαζεύουν τα σκουπίδια στην κυριολεξία με γυμνά χέρια». Σε σχετική επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών, η ΔΑΣ προβάλλει τις απαιτήσεις: Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες. Ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανονισμούς, να μην κινείται κανένα όχημα. Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν τη λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Τήνου πίεσε τους εργαζόμενους προσπαθώντας να ξεπεράσει την άρνησή τους να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα, αλλά «σκόνταψε» στην αποφασιστικότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ